Novosti


Izvrsni i u korporativnom upravljanju

  Kategorije: Događanja Investitori Priznanja


Poslovni magazin Lider na konferenciji "Korporativno upravljanje u Hrvatskoj" dodijelio je nagrade tvrtkama s najboljom praksom korporativnog upravljanja. Među nagrađenima je i Ericsson Nikola Tesla. Po preuzimanju nagrade, predsjednica kompanije mr.sc. Gordana Kovačević sudjelovala je u panelu s drugim dobitnicma.

Nesporna je poveznica kvalitetnog korporativnog upravljanja i dobrih poslovnih rezultata svake kompanije. No ono je jednako tako važno i na nacionalnoj razini jer utječe na ukupnu konkurentnost jedne zemlje, a time i na porast ulaganja, interes stranih ulagača odnosno gospodarski rast. S tom je postavkom  magazin Lider pokrenuo poslovnu konferenciju “Korporativno upravljanje u Hrvatskoj” potaknuvši razgovor na ovu temu među svim sudionicima gospodarskog i političkog života.
 
Na danas održanom, drugom izdanju ovog poslovnog skupa prezentirani su podaci o stanju korporativnog upravljanja u Hrvatskoj, na temelju istraživanja koje je proveo Ekonomski fakultet u Zagrebu,  nakon čega su uslijedile preporuke za njihovo unaprjeđenje. Dio tih preporuka dan je u vidu prikaza i promoviranja najboljih praksi korporativnog upravljanja za koje su te kompanije-nositelji primile nagradu za izvrsnost u korporativnom upravljanju. 
 
Članovi Nadzornog odbora Ericssona Nikole Tesle prof.dr.sc. Ignac Lovrek i dr.sc. Dubravko Radošević s predsjednicom kompanije mr.sc. Gordanom KovačevićEricsson Nikola Tesla jedna je od nagrađenih tvrtki, a o samoj praksi govorila je mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije, na panelu izvrsnih.
U svom je izlaganju na primjeru Ericssona Nikole Tesle  naglasila važnost činjenice da kompanija ima integrirani sustav korporativnog upravljanja koje obuhvaća  i regulira odnose, odgovornosti i uloge Nadzornog odbora, Uprave, Izvršnog poslovodstva,  odnos prema svim dionicima (kupci/partneri, vlasnici, zaposlenici i društvo u cjelini)  kao i obvezu svih zaposlenika, uključujući menadžere i  lidere, da u svakodnevnom radu postupaju sukladno kompanijskim vrijednostima te  visoko postavljenim standardima.
 
Smatra da korporativno upravljanje i društvena odgovornost moraju biti  integrirani dio strategije i organizacijske kulture svake kompanije koja želi osigurati održivi dugoročni razvoj pa i opstanak.

“U Ericssonu Nikoli Tesli imamo dobro definiran regulatorni okvir koji uključuje brojne procese, Kodeks ponašanja i poslovne etike, politike, treninge,  komunikacijske aktivnosti, koji pomažu svima nama da se lakše razumijemo i slijedimo zajedničke ciljeve,  odrednice i opredjeljenja što onda pomaže upravljanju odnosno smanjenju pojedinih rizika. Međutim, ono što je najvažnije su naši kvalitetni lideri i stručnjaci koji su, uz stručnu izvrsnost,  kvalitetni ljudi, osobe s integritetom koji slijede visoke etičke standarde”, rekla je G. Kovačević te zaključila: "ICT ima veliki utjecaj na kvalitetu našeg života, pokretanje transformacijskih procesa u drugim industrijama kao i društvu u cjelini te pozitivan utjecaj na okoliš. Sve to nas, kao snažnu kompaniju u ICT industriji i velikog hrvatskog izvoznika,  posebno motivira da kroz naša konkretna implementirana inovativna rješenja  mijenjamo svijet u kojem živimo nabolje.” 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle 

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice