Novosti


35 godina Ericssona Nikole Tesle u Splitu - priča o uspjehu

  Kategorije: Događanja


Za splitski tim Ericssona Nikole Tesle, počevši od njegovog osnutka 1982. godine s pet entuzijasta, Živanom Mijačika, Vjeranom Radatovićem, Ivom Radonićem, Ivanom Maslovom i Igorom Bojovićem, smještenih na FESB-u, možemo konstatirati da je jedan od svijetlih primjera kvalitetnog rasta i razvoja ICT kompanije u Splitsko- dalmatinskoj županiji. S respektabilnim razvojno-istraživačkim centrom i timovima s globalnim odgovornostima u važnim područjima, Ericsson Nikola Tesla u Splitu ravnopravan je član Ericssonove zajednice koji je svoj status zaslužio kvalitetom i predanošću zaposlenika. Ovih se dana navršava 35-ta godina od osnutka, a zaposlili smo i 500-tog stručnjaka.

Tom je prilikom predsjednica kompanije Gordana Kovačević, uz iskrene čestitke našim Splićanima, naglasila sljedeće:
“Zahvaljujem svim kolegama u Splitu na njihovom velikom doprinosu. Naravno, za sve nas u Ericssonu Nikoli Tesli ne postoje dva ETK, postoji jedan sjajan tim stručnjaka koji neumorno tragaju za novim rješenjima i pri tom daju svoj obol našim dobrim rezultatima.
Posebno mi je drago da smo najveći razvojno-istraživački centar u Dalmaciji te da spadamo u malobrojne tvrtke koje mladim i visoko-obrazovanim stučnjacima osiguravamo kvalitetne ICT poslove, njihov razvoj i poticajne uvjete, kako se kaže, na njihovom pragu. Time smo davno prerasli svoj lokalni značaj u poslovnom i tehnološkom smislu jer šaljemo jasnu poruku široj zajednici na koji način biti konkurentan, stabilan i uspješan.”

Ericsson Nikola Tesla SplitPosebnost ove obljetnice leži u činjenici da je splitski tim upravo zaposlio svog 500-tog stručnjaka. Za ilustraciju, kad smo slavili 30 godina postojanja ETK u Splitu, tim je brojio “samo” 264 zaposlenika.
Dobrodošlicu 500-tom članu Ivi Ivaniševiću poželio je Dean Marušić, odgovoran za poslovne aktivnosti Ericssona Nikole Tesle u Splitu. Tom je prigodom i zahvalio svim splitskim kolegama na izvrsnim rezultatima i radu.

“Ponosni smo na naš kontinuitet i postignuća u ovih 35 godina. Naš uspjeh nije slučajan: svi su u timu svjesni vlastite odgovornosti i uloge u krojenju prosperitetne budućnosti te neprekidno rade na razvoju kompetencija. Uz poticajnu inovacijsku kulturu i timski rad, kontinuirano uspješno surađujemo s drugim Ericssonovim centrima, kvalitetna smo podrška kupcima te njegujemo plodne odnose s akademskom zajednicom, prvenstveno FESB-om.
Poznati smo po svojevrsnoj hrabrosti, blaže rečeno proaktivnosti, pa smo čest izbor i oslonac za najzahtjevnije nove odgovornosti i kompleksne projekte i situacije. Siguran sam da ćemo i u vremenu ispred nas imati brojne prilike za dokazivanje, a ovakav tim stručnjaka ima znanja i sposobnosti za nastavak vrhunskih rezultata.”
 
Patrick Martin, direktor ETK R&D centra, dijeli njihov ponos:
“Ova 35-ta obljetnica i rast tima na 500 zaposlenika su ogromni iskoraci za organizaciju. Omogućio ih je izvrstan i konzistentan rad naših inženjera ne samo u Splitu već u čitavoj R&D organizaciji u Hrvatskoj. Time se trebamo ponositi, a uvjeren sam da su, uz nastavak naše fokusiranosti za kvalitetnu izvedbu i rezultate, i ubuduće pred splitskim timom i pred čitavom R&D organizacijom vrlo zanimljiva vremena.” 
 
Ivo IvaniševićNakon ovakve dobrodošlice, 500-ti zaposlenik Ivo Ivanišević očekuje da i on, u ovakom jakom timu, razvije svoj puni potencijal.

“Završio sam diplomski studij Računarstvo i matematika na PMF-u u Zagrebu. Po završetku studija sam četiri godine radio na rješenjima za različite platforme. Svoj poslovni put sada nastavljam u Ericssonu Nikoli Tesli, gdje namjeravam dati pozitivan doprinos društvu i nastaviti se unaprijeđivati na profesionalnom planu.”

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice