Novosti


Predsjednica Republike Hrvatske u posjetu Ericssonu Nikoli Tesli

  Kategorije: Događanja


Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sa suradnicima, u utorak, 7. ožujka 2017. posjetila je kompaniju Ericsson Nikola Tesla. Delegaciju je dočekala predsjednica kompanije mr. sc. Gordana Kovačević. Predsjednica Ericssona Nikole Tesle prezentirala je kompanijske aktivnosti s naglaskom na istraživanje, razvoj i inovacija naročito u području rješenja i usluga za umreženo društvo.

Uslijedio je obilazak Tehnološkog puta na kojem su gostima prezentirana Tehnološka rješenja za potrebe Umreženog društva na kojima rade stručnjaci Ericssona Nikole Tesle.

Prilikom posjeta, predsjednica RH Grabar-Kitarović istaknula je važnost pozicioniranja Hrvatske na mapi tehnološki naprednih zemalja koje svoju budućnost vide upravo u područjima visokih tehnologija, kao industrija visoke dodane vrijednosti.
„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u Ericssonu Nikoli Tesli, kompaniji koja u svom sastavu ima najveći razvojno-istraživački centar ne samo u Hrvatskoj već i šire, s 1200 zaposlenih. Posebno impresivna je brojka od 700 novozaposlenih mladih stručnjaka u protekle dvije godine, većina upravo u R&D centru, a prema najavama predsjednice kompanije Gordane Kovačević taj trend možemo očekivati i u budućnosti. To je snažna poruka mladim ljudima da svoje buduće zanimanje vežu za STEM područja na kojima se temelje industrije koje im jamče kvalitetnu budućnost u Hrvatskoj. Pri tome odgovornost je državnih institucija biti kvalitetna podrška realnom sektoru s jedne strane te s druge strane još aktivnije pokrenuti i poticati važne procese informatizacije u Hrvatskoj. Ericsson Nikola Tesla, kroz svoje stabilne poslovne rezultate zorno pokazuje recept za održivo poslovanje. Oni su kompanija koja se brzo i uspješno prilagođava tržišnim promjenama, a svoje tehnološko liderstvo ostvaruju snažnim ulaganjem u razvojno-istraživačke aktivnosti“.

Predsjednica kompanija Gordana Kovačević posebno je istaknula aktivni doprinos Ericssona Nikole Tesle u digitalnoj transformaciji Hrvatske na njenom putu u umreženo društvo:
„Mi u Ericssonu Nikoli Tesli svoj poslovni uspjeh gradimo na sigurnim temeljima, a to su: tehnološko liderstvo, znanje, inovativnost i kompetencije naših  3000 zaposlenika te partnerstvo s našim kupcima. Naši stručnjaci, ravnopravno sa svojim kolegama u Ericssonu, sudjeluju u kreiranju globalnih tehnoloških trendova. Istovremeno važnu ulogu imamo i u razvoju i implementaciji rješenja za informatizaciju velikih državnih sustava. Spomenimo tako Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra, koji se često ističe kao jedan od temeljenih pretpostavki za šire strukturne reforme u Hrvatskoj. Jednako važan je i nastavak aktivnosti s Ministarstvom zdravstva RH na implementaciji novih funkcionalnosti u Centralnom informacijskom sustavu zdravstvene skrbi, kao što su eKarton i Portal za pacijente, te projekt izgradnje sustava nadzora granice Republike Hrvatske, koji je realiziran u rekordnom roku sredinom siječnja ove godine. Pozdravljam aktualizaciju potreba za jačim usmjeravanjem mladih u znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku, a mi u Eicssonu Nikoli Tesli provodimo čitav niz programa za mlade kako bismo ih usmjerili i zainteresirali za STEM i ICT. Sve ove aktivnosti pokazuju da naša strategija umreženog društva nije samo vizija već se radi o realnim projektima koji mijenjaju svijet u kojem živimo.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice