Novosti


Ericsson Nikola Tesla modernizira i proširuje sustav operativne podrške BH Telecomu

  Kategorije: Investitori Ugovori


Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle potpisali su u Sarajevu ugovor o nadogradnji i proširenju sustava operativne podrške (Operations Support System - OSS) vezanog uz fiksnu mrežu ovog operatora. Vrijednost ugovora iznosi 6,6 milijuna kuna.

Riječ je o nastavku i osnaživanju suradnje u ovom području, nakon uspješne realizacije ugovora sustava operativne podrške vezanog uz mobilnu mrežu BH Telecoma. Ugovoreno rješenje omogućit će uvođenje i isporuku fiksnih usluga u vrlo kratkom roku. Projekt implementacije OSS sustava započinje odmah, a realizacija je planirana u narednih godinu dana.

Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle sa suradnicima prigodom potpisivanja ugovoraOvime se nastavlja uspješna dugogodišnja suradnja Ericssona Nikole Tesle, regionalnog ICT lidera i BH Telecoma, vodećeg operatora u Bosni i Hercegovini s najvećim tržišnim udjelom u pružanju telekomunikacijskih usluga u fiksnoj, mobilnoj i internetskoj mreži.

„BH Telecom, kao lider na telekomunikacijskom tržištu u BIH, dugi niz godina vrlo uspješno surađuje s kompanijom Ericsson Nikola Tesla na projektima modernizacije mreže telekomunikacijskih usluga. Ovaj ugovor predstavlja nastavak suradnje na proširenju sustava operativne podrške u fiksnoj telefoniji BH Telecoma, što će omogućiti kvalitetniju uslugu korisnicima BH Telecoma“, izjavio je Mirsad Zaimović.

Gordana Kovačević je ovom prigodom izjavila: „Naš dugogodišnji partner BH Telecom je prepoznao lidersku ulogu Ericssona u području OSS-a te snagu i znanja ekspertnih timova Ericsson Nikole Tesle i povjerio nam realizaciju ovog važnog projekta kao nastavak digitalne transformacije njihove kompanije. Ovome, uz niz kupaca među kojima su i vodeći svjetski operatori, svjedoče i brojna priznanja u ovom području pa je, između ostaloga, Ericsson proglašen liderom u segmentu OSS-a i u zadnjem Gartnerovom istraživanju, petu godinu za redom.

Valja istaknuti i da je  Ericsson na nedavno održanom TM forumu, zajedno s Verizonom, jednim od najznačajnijih svjetskih pružatelja komunikacijskih usluga, dobio i posebno priznanje kao pružatelj pametnih usluga (Smart Service Provider) za poslovnu transformaciju godine vezano uz suradnju na razvoju rješenja za usluge Verizonove virtualne mreže.“
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice