Novosti


Doprinos Ericssona Nikole Tesle MIPRO-u 2017.

  Kategorije: Događanja Priznanja


Dok se zadnjeg dana održavanja skupa MIPRO 2017. u Opatiji, sliježu različiti dojmovi više od 1200 sudionika iz četrdesetak zemalja, sa sigurnošću možemo ustvrditi da je četrdeseto izdanje najvećeg znanstveno-stručnog ICT skupa u ovom dijelu Europe, sveobuhvatnošću tema o napretku i razvoju digitalnog društva, ponovo ispunilo svoju misiju povezivanja znanosti i obrazovanja s gospodarstvom i poduzetništvom te državnom upravom i lokalnom samoupravom. Stručnjaci i menadžment Ericsson Nikola Tesla Grupe i ove su godine, aktivnim sudjelovanjem u plenarnoj raspravi i na okruglim stolovima, vođenjem više savjetovanja te brojnim stručnim radovima  i prezentacijama ponovo dali svoj doprinos kvaliteti i aktualnosti ovog značajnog okupljanja.

Jubilarni je skup bio ujedno i prava prilika da se pojedincima i ustanovama dodjele priznanja za značajan doprinos u ispunjenju misije MIPRO-a. U kategoriji institucija, jedno od pet priznanja osvojio je Ericsson Nikola Tesla, a u kategoriji istaknutih  pojedinaca i predsjednica kompanije mr.sc. Gordana Kovačević, dok je prof.dr.sc. Petar Biljanović, nagrađen „za nemjerljivi doprinos“ razvoju MIPRO-a. Posebno zanimanje sudionika izazvala je plenarna tema "Digitalna cesta za digitalno društvo" u kojoj je sudjelovao i mr.sc. Milan Živković, direktor Strategije i razvoja poslovanja u Ericssonu Nikoli Tesli. Kroz pet dana, na 12 tematskih savjetovanja, prezentirano je gotovo 350 znanstvenih i stručnih radova, a sudionici su imali priliku sudjelovati na brojnim okruglim stolovima, seminarima i radionicama te raspravljati o temama poput budućnosti 5G mreža u pokretnim komunikacijama na putu prema gigabitnom društvu, o razvoju širokopojasnog pristupa na područjima bez komercijalnog interesa, o preobrazbi nastave informatike u hrvatskim osnovnim školama, primjeni interneta stvari u pametnim gradovima, o digitalnoj komponenti Industrije 4.0…
 
Umjesto puno riječi, prilažemo galeriju slika s ovogodišnjeg MIPRO-a, a opsežniji ćemo osvrt objaviti u idućem broju Komunikacija.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 


Povezano: MIPRO

 


Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice