Novosti


FESB-ovi studenti među najuspješnijim timovima EIA 2017

  Kategorije: Priznanja


Na ovogodišnjem Ericsson Innovation Awards natjecanju, tim studenata s FESB-a ostvario je odlične rezultate plasiravši se u vodećih 1 posto u jakoj internacionalnoj konkurenciji od preko 900 timova.

Tim studenata FESB-a u sastavu Karlo Bosiljevac, Goran Ivandić, Mirko Borovac i Marko Bolijat, okupljeni pod imenom Flow Design, imao je podršku Mateja Šalinovića, sa studija elektronike u Splitu, profesora Branka Klarina i Gorana Gašparovića, stručnjaka Ericssona Nikole Tesle, a za mentore stručnjake Ericssona Nikole Tesle; Tonija Mastelića, Darka Huljenića i Hrvoja Hadžića.

Njihova ideja vezanu je uz veliki problem najezda skakavaca u siromašnim dijelovima svijeta. U ideji se predlaže korištenje bespilotnih letjelica za detekciju i dronova za ciljano zaprašivanje pogođenih područja čime bi se moglo znatno brže i jeftinije djelovati na ovaj gorući problem, uz manji utjecaj na okoliš i zdravlje stanovnika. Važne uloge u natjecanju imali su i naši stručnjaci; Marko Bervanakis kao dio organizacijskog odbora i globalni mentor te Saša Dešić koji je sudjelovao u radu žirija.

Ostvareni visoki rezultat hrvatskog tima uz podršku Ericssona Nikole Tesle još je jedna potvrda izvrsnosti hrvatskih stručnjaka te inovacija koje su snažno utisnute u kompanijsku kulturu. Sinergija inovacija i rada sa studentima kroz Ljetnu radionicu Ericssona Nikole Tesle već godinama rezultira mnogobrojnim korisnim projektima, a najnovije globalno ostvarenje dodatna je potvrda kompanijskog angažmana u radu sa studentima.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice