Novosti


Potrošači očekuju stapanje stvarnosti

  Kategorije: Obavijesti Tehnološki noviteti Trendovi

Ericsson (NASDAQ:ERIC) je izdao svoj najnoviji ConsumerLab izvještaj – Stopljena stvarnost (eng. Merged Reality) – u kojem otkriva kako potrošači očekuju da će se virtualna stvarnost (VS) i proširena stvarnost (PS) stopiti s fizičkom te da će 5G biti ključna tehnologija koja će omogućiti da takva iskustva postanu uvriježena. Izvještaj otkriva da gubljenje granica u ljudskoj percepciji fizičke i virtualne stvarnosti može imati drastične učinke na živote i društvo. Naš način života, rada, konzumiranja informacija i medija će se promijeniti u korijenu.

  • Ericsson ConsumerLab izvještava da 7 od 10 potrošača vjeruje da će virtualna stvarnost (VS) i proširena stvarnost (PS) postati uvriježene u medijima, obrazovanju, radu, društvenim interakcijama, turizmu i trgovini
  • Potrošači očekuju da će virtualni ekrani početi zamjenjivati televizore i kazališta za manje od godinu dana
  • Da bi se VS i PS stopile s fizičkom stvarnošću i postale uvriježene, 5G je ključan za osiguravanje mobilnosti, poboljšanje društvenih iskustava i rješavanje pitanja mučnine


Stapanje stvarnostiEricsson (NASDAQ:ERIC) je izdao svoj najnoviji ConsumerLab izvještaj – Stopljena stvarnost (eng. Merged Reality) – u kojem otkriva kako potrošači očekuju da će se virtualna stvarnost (VS) i proširena stvarnost (PS) stopiti s fizičkom te da će 5G biti ključna tehnologija koja će omogućiti da takva iskustva postanu uvriježena.

Izvještaj otkriva da gubljenje granica u ljudskoj percepciji fizičke i virtualne stvarnosti može imati drastične učinke na živote i društvo. Naš način života, rada, konzumiranja informacija i medija će se promijeniti u korijenu.
Stvarnosti se neće spojiti ako je korisnik spojen kablom za računalo ili odvojen od fizičke stvarnosti. Oni koji su rano prigrlili VS/PS očekuju da će sljedeća generacija mreža poput 5G ovdje imati ključnu ulogu. Njih trideset i šest posto očekuje da će 5G omogućiti VS/PS mobilnost putem stabilne brze mreže visokih frekvencija. Trideset posto ranih korisnika tehnologije također očekuje da će 5G omogućiti da kablovima priključena oprema za VS postane bežična.
Jedno od najznačajnijih otkrića najnovijeg izvještaja je da 7 od 10 ranih korisnika tehnologije očekuje da će VS/PS u cijelosti promijeniti svakodnevni život u šest područja: medijima, obrazovanju, radu, društvenim interakcijama, putovanju i trgovini. Mediji se već transformiraju i potrošači očekuju da će virtualni ekrani početi zamjenjivati televizore i kazališta u manje od godinu dana.

PS/VS će promijeniti našu svakodnevnicu do neprepoznatljivosti

Kvalitativno istraživanje u okviru ovog izvještaja uključivalo je inovativnu seriju diskusija fokusnih grupa potpuno u VS sa sudionicima iz Sjeverne Amerike i Europe, kao i tradicionalne fokus grupe s trenutnim korisnicima VS-a iz Japana i Južne Koreje. Provedena je i serija kvalitativnih VS testova s 20 Ericssonovih zaposlenika da bi se istražilo kako kašnjenje u VS-u može uzrokovati mučninu.

U kvantitativnom dijelu istraživanja, izvještaj predstavlja rezultate ankete 9.200 potrošača s poznavanjem koncepta VS-a  u dobi 15-69 iz Francuske, Njemačke, Italije, Japana, Južne Koreje, Španjolske, UK i USA.
 
Pročitajte Ericsson ConsumerLab izvještaj Merged Reality (eng.)
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice