Novosti


Ericsson uvodi mrežne usluge za masovno korištenje IoT

  Kategorije: Obavijesti Portfelj Tehnološki noviteti Trendovi

S uvođenjem prvih komercijalnih IoT mreža, Ericsson nadopunjuje svoju ponudu; uz softver za bežični IoT i IoT Accelerator, od sada se nudi i cjeloviti niz mrežnih usluga. Navedeno pružateljima usluga omogućuje učinkoviti odgovor na implementaciju i rad velikog broja IoT uređaja koji se uvode u LTE mreže.

 

Primjenjive za tehnologije kategorije M1 (Cat-M1, također zvana LTE-M) i uskopojasni IoT (Narrow Band IoT), ove usluge uključuju IoT mrežni dizajn i optimizaciju, implementaciju, rad i upravljanje, a podržane su i od nedavno proširene ponude u segmentu Usluga podrške.

Peter Laurin, odgovoran za poslovno područje usluga upravljanja u Ericssonu, kaže: “Predviđamo da će broj IoT uređaja nadmašiti broj telefona te postati najbrojniji tip povezanih uređaja već 2018. godine, a, prema zadnjem izdanju Ericsson Mobility Reporta (eng.), 2022. godine će postojati 18 milijardi povezanih IoT uređaja. Ovaj golemi uzlet zahtijeva novi pristup planiranju, dizajnu, radu i mogućnostima mreže za razliku od onog u tradicionalnim mrežama mobilnog širokopojasnog pristupa.”

Ericsson također uvodi nove funkcionalnosti IoT softvera, poput Voice over LTE (VoLTE) podrške za kategoriju M1. Novi korisnički slučajevi podrške glasovnih usluga za IoT uređaje nude operatorima nove mogućnosti; niz usluga namijenjenih poslovnim subjektima u područjima poput panela za alarme, udaljenih pribora za prvu pomoć, nosive elektronike, digitalnih brava, jednokratne sigurnosne opreme te kod drugih tipova IoT-omogućenih aplikacija i usluga.

Dizajn i optimizacija mreže: Heterogene IoT mreže i niz korisničkih slučajeva temeljenih na raznolikim potrebama zahtijevat će različit pristup planiranju i dizajnu mreže. U podršci navedenom, Ericsson uvodi procjenu scenarija, modeliranje mreže, razvoj dizajna te procjenu razvoja za mreže namijenjene masovnom korištenju IoT.

Rad i upravljanje mrežom: Kao odgovor na potrebu za prilagođenim pristupom upravljanju i radu mreža, Ericsson uvodi automatizirano strojno učenje u svoje Centre za nadzor i upravljanje mrežom. Ovi alati će operatorima omogućiti upravljanje troškom isporuke i proaktivni pristup u upravljanju događajima i incidentima. U testnom radu je 80% svih incidenata identificirano na temelju strojnog učenja bez ljudske intervencije, a uzrok je točno određen u 77% slučajeva.

Jamie Moss, glavni analitičar za područje tehnologije namijenjene korisnicima i IoT-u u Ovumu kaže: “Operatori trebaju partnere koji im mogu pomoći da jednostavno i brzo uvedu nove tehnologije. Ovo je posebno važno kod LTE-M i NB-IoT. Čini se da bi ove tehnologije kao unapređenja LTE-a trebale predstavljati temeljna znanja operatora. Međutim, LTE-M i NB-IoT će biti korištene i od njih će se zahtijevati performanse na posve novi način. Njihovo uvođenje, briga o prometu koji će biti stvoren te upravljanje uslugama koje bi ove tehnologije trebale omogućiti, zahtijevaju mrežne usluge koje nude suvremen portfelj sposobnosti. Strojno učenje i umjetna inteligencija nisu samo buzzwordi, nego su i važni alati koje Ericsson koristi za mreže kako bi operatorima pomogao u upravljanju mnogim novim uređajima koji će im u budućnosti biti potrebni.”

Ericssonove mrežne usluge i softverska podrška za VoLTE za IoT u radijskoj i jezgrenoj mreži su odsada dostupni i komercijalno.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Više informacija:


   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice