Novosti


IoT omogućuje pametne i održive gradove

  Kategorije: Portfelj Projekti Tehnološki noviteti Trendovi

U nizu nedavnih projekata, Ericsson i partneri iz industrije postavljaju temelje za pametne i održive gradove širom svijeta. Ericssonova ponuda u segmentu IoT-a i oblaka, okosnica je više transformacijskih projekata.

IoT omogućuje pametne i održive gradovePrema zadnjem Ericsson Mobility Reportu predviđa se oko 29 milijardi umreženih uređaja do 2022. godine (eng.), od kojih će oko 18 milijardi biti vezano uz IoT.

Brzi rast povezanih stvari ima značajan utjecaj na način na koji gradske uprave razvijaju infrastrukturu gradova. U Kuvajtu, na primjer, Ministarstvo električne energije i vode planira povezati oko  800,000 pametnih mjerača (eng.) što će omogućiti efikasnije upravljanje potrošnjom električne energije i vode. Konzorcij, predvođen tvrtkom Zain Kuwait, a u kojem je Ericsson jedini tehnološki partner, provest će jedan od najvećih projekata digitalne transformacije na Srednjem istoku.

Također, najveći tajvanski pružatelj telekomunikacijskih usluga, Chunghwa Telecom, nedavno je objavio da će koristiti Ericssonov Narrow-band IoT (NB-IoT) sustav (eng.) za testiranje niza IoT uređaja i aplikacija u području transporta i komunalnih službi. NB-IoT je temeljna tehnologija koja nudi značajna poboljšanja u područjima poput dubokog pokrivanja interijera, potrošnje energije, složenih uređaja, kapaciteta sustava i učinkovitosti spektra.

U Sjevernoj Americi, T-Mobile je, zajedno s Ericssonom i Qualcommom (eng.), postao prvi pružatelj bežičnih usluga u tom dijelu svijeta, koji je uspješno završio NB-IoT testove u mreži u komercijalnom radu. T-Mobile planira koristiti IoT u različitim projektima u području Las Vegasa, npr za rana upozorenja vezana uz poplavu i detekciju grešaka, pametnu rasvjetu, kao i za praćenje temperature i vlažnosti.

Kako se sve više primiče uporaba autonomnih vozila, tehnologija oblaka pomaže automobilskoj industriji da se pripremi za goleme količine podataka koje će povezana vozila generirati. Novooformljeni konzorcij pod nazivom  Automotive Edge Computing Consortium (eng.) u Japanu, u kojem sudjeluje i Ericsson, usredotočit će se na povećavanje mrežnih kapaciteta za smještaj velike količine podataka vezanih uz auto industriju uz pomoć edge computinga i učinkovitijeg dizajna mreže.

Predviđa se da će povezana vozila, uključujući autonomni javni prijevoz, rezultirati s čak 10 eksabajta podataka mjesečno, što je oko 10.000 puta više nego danas.

Više informacija

Massive IoT for cities

Ericsson IoT Accelerator

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice