Novosti


Završio 17. Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle

  Kategorije: Događanja Projekti


Svečano zatvaranje 17. Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle održano je u prostorima kompanije u srijedu, 28. rujna 2017. godine. Uz mnoštvo studenata i mentora koji su sudjelovali u radu kampa, na svečanosti zatvaranja bili su i brojni predstavnici akademske zajednice predvođeni prof. dr. sc. Blaženkom Divjak, ministricom znanosti i obrazovanja u Vladi RH.

Ljetni kamp utemeljen je davne 2001. godine u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom godina suradnja se proširila na 20 različitih fakulteta iz zemlje i inozemstva. Za vrijeme petotjednog trajanja Ljetnog kampa, studenti stečena znanja primjenjuju u razvoju tehnološki naprednih proizvoda i rješenja, ali i u razradi potpuno novih ideja. Ovu godinu karakterizira bogatstvo različitih tema, partnera i sudionika kampa pa je tako u njegovom radu sudjelovalo 70 studenata sa 16 različitih fakulteta iz Hrvatske, Velike Britanije te Bosne i Hercegovine. Oni su, uz pomoć 50 mentora, timski radili na 24 projekta u područjima: interneta stvari - loT, industrije i društva, virtualne stvarnosti te na inovativnom korištenju Big Data te R&D alata.

Pozdravljajući uvažene goste predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević naglasila je da Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle danas predstavlja svojevrsni brand u području suradnje gospodarstva i znanstvene zajednice sa zajedničkim ciljem: stvaranjem izvrsnosti. „Tijekom dosadašnjih sedamnaest godina, u suradnji s fakultetima FER iz Zagreba, FESB iz Splita kao i mnogim drugim znanstvenim institucijama iz zemlje i regije, kroz teorijske i praktične radionice kampa prošlo je gotovo 800 najboljih studenata iz STEM područja. Kao što je poznato, Ericsson Nikola Tesla je kompanija koja ulaže ogromna sredstva u istraživanje i razvoj te zapošljava veliki broj stručnjaka pa nam je iznimno važno da studenti što ranije stječu svoja prva iskustva u realnom poslovnom okruženju kako bi se što lakše uključili na tržište rada. Naša izvrsnost u istraživanju i razvoju prepoznata je na globalnoj razini te smo postali jedan od Ericssonovih centara u kojima je otvorena i nova platforma za inkubaciju inovacija – Ericssonova Garaža - Hrvatska.“

Prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja u Vladi RH izrazila je zadovoljstvo zbog provedbe ovog projekta koji mladim ljudima pomaže u stjecanju iskustva u industrijskom okruženju već u vrijeme studija. Vlada RH prepoznala je STEM područje kao iznimno važno za daljnji razvoj Hrvatske te će mlade ljude ove godine, po prvi puta, potaknuti s preko 3000 stipendija da se uključe u upravo ovo područje koje nosi veliki potencijal. Istaknula je nužnost fundamentalnih znanja, uz što više prakse ovakve vrste u visokoškolskom obrazovanju.

Na skupu su prezentirani i najzanimljiviji projekti ovogodišnjeg Ljetnog kampa, a u drugom dijelu programa sudionici su posjetili Tehnološki put Ericssona Nikole Tesle i saznali zanimljive informacije o rješenjima za potrebe umreženog društva na kojima rade kompanijski stručnjaci.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice