Novosti


Potpisivanje Povelje o raznolikosti Hrvatska

  Kategorije: Događanja Projekti


U sklopu projekta Povelja o raznolikosti Hrvatska kojem se priključila Ericsson Nikola Tesla s Predsjednicom kompanije, mr.sc. Gordanom Kovačević kao jednom od ambasadorica projekta, 4. listopada u hotelu Esplanade održana je svečanost potpisivanja Povelje.

Povelja o raznolikosti Hrvatska dio je šire platforme koju je Europska komisija pokrenula 2010. godine s ciljem promoviranja i poticanja implementacije načela raznolikosti, nediskriminacije i poštivanja ljudskih prava. Nositelj projekta u Hrvatskoj je Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.
Osim Predsjednice kompanije  Ericsson Nikola Tesla, ulogu ambasadora preuzeli su i Marinko Došen, predsjednik uprave, AD Plastik, John Gasparac, predsjednik uprave, PwC Hrvatska, Daria Mateljak, direktorica za Hrvatsku, Hauska & Partner te Goran Ražnjević, predsjednik uprave, Ilirija d.d.
Povelji su do sada pristupile 34 hrvatske kompanije.

Potpisivanju Povelje prethodilo je uvodno obraćanje Anne Deschanel, predstavnice francuske Povelje o raznolikosti koja je naglasila ekonomske aspekte prihvaćanja raznolikosti. U razgovoru na temu raznolikosti sudjelovale su i Anu Ritz, koordinatorica platforme Povelje o raznolikosti iz Europske komisije, Tena Šimonović Einwalter, zamjenica pučke pravobraniteljice, te Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Okupljenima se obratila i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Mr. sc. Gordana Kovačević komentirala je:

„Posebno mi je drago da sam jedna od ambasadorica raznolikosti te da kompanija Ericsson Nikola Tesla sudjeluje u projektu Povelje o raznolikosti Hrvatska. Sigurna sam da će nam ovaj projekt pružiti priliku razmjene pozitivnih iskustva s ostalim tvrtkama, javnim institucijama i hrvatskom javnošću. U kompaniji Ericsson Nikola Tesla prihvaćamo i potičemo raznolikost. Godinama kontinuirano razvijamo organizacijsku kulturu koja potiče raznolikost jer naše zaposlenice i zaposlenici sa svojom raznolikošću i inovativnošću doprinose uspjehu naše kompanije. Dio smo korporacije Ericsson koja ima više od 110.000 pojedinačnih perspektiva, osobnih iskustava i jedinstvenih uvjerenja; korporacije koja posluje  u 180 zemalja s 168 zastupljenih nacionalnosti i 193 jezika. Ericsson njeguje kulturu poštivanja svih pojedinaca zbog njihovih vještina i doprinosa, te nastoji osigurati jednako postupanje prema svima, bez obzira na dob, vjeru, nacionalnost, etničku pripadnost,  fizičku kondiciju, spol ili rodnu orijentaciju. U kompaniji Ericsson Nikola Tesla kontinuirano razvijamo radno okruženje u kojem će se svi naši zaposlenici osjećati cijenjeno i dobrodošlo i u kojem će svaki pojedinac imati mogućnost osobnog razvoja do svog punog kapaciteta. Raznolikost kultura, mišljenja i opredjeljenja inspiriraju nas i potiču našu inovativnost  te doprinose našoj konkurentnosti na globalnom tržištu. Svoja iskustva rado ćemo podijeliti sa svim sudionicima u projektu Povelje o raznolikosti Hrvatska.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle




Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice