Novosti


Telefónica Chile odabrala Ericsson za razvoj jezgrene mreže

  Kategorije: Ugovori


Telefónica Chile, najveći mobilni operator i pružatelj internetskih usluga u Čileu odabrao je Ericsson za potpunu virtualizaciju svoje jezgrene mreže. U potpunosti virtualizirana jezgrena mreža operatoru će omogućiti bržu ponudu inovativnih proizvoda i usluga na tržištu povezanih s korisničkim slučajevima iz područja 5G i Interneta stvari (Internet of Things - IoT).

  • Operator Telefónica Chile odabrao je Ericsson za potpunu virtualizaciju svojih mrežnih funkcija te tako postao prvi čileanski operator koji će koristiti virtualiziranu jezgrenu mrežu
  • Ericssonovo rješenje za virtualizaciju mrežnih funkcija (Network Functions Virtualization - NFV) omogućit će fleksibilnu transformaciju mreže u skladu sa zahtjevima vezanim uz 5G i IoT
  • Omogućuje bržu ponudu inovativnih proizvoda i usluga na tržištu za niz primjena

Sukladno ugovorenom, Ericsson će implementirati rješenje za virtualizaciju mrežnih funkcija, uključujući virtualni EPC, virtualni IMS, virtualni AAA i NFVi. Ovo će čileanskom operatoru osigurati najveći broj virtualiziranih telekomunikacijskih aplikacija u okolini u kojoj korisnici dijele zajedničke resurse pod nazivom UNICA.

Nicolás Brancoli, odgovoran za kupce u južnom dijelu Latinske Amerike u Ericssonu kaže: “Kao tržišni lider u ključnim 5G tehnologijama poput NFV i SDN, Ericsson operatorima širom svijeta pomaže u razvoju postojećih mreža na putu prema 5G. U sklopu ovog projekta operatoru Telefónica Chile isporučiti ćemo prvu jezgrenu mrežu u Čileu spremnu za 5G što će mu omogućiti dodatno osnaživanje liderske pozicije u regiji u budućnosti.”

Ericsson će virtualizirati sve telekomunikacijske aplikacije u UNICA-i, uz tri podatkovna centra u radu širom zemlje. Instalacija, upravljanje projektima , optimizacija mreže, izobrazba i usluge upravljanja također su dio ugovora. Završetak projekta i početak rada očekuje se u drugom tromjesečju 2018. godine.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice