Novosti


Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

  Kategorije: Priznanja

Međunarodni Bledski festival vode još jednom se pokazao kao odlična platforma za povezivanje različitih javnih i privatnih organizacija te stručnjaka vezanih uz tematiku očuvanja i održivog korištenja voda. Dodjela nagrada u kategorijama korporativnih, nacionalnih i pojedinačnih projekata, među kojima je nagrada za velike tvrtke pripala Ericssonu Nikoli Tesli, otkrila je najbolje inovacije i prakse u vezi vode te projekte koje bi trebalo slijediti.

„Iskreno čestitam svim dobitnicima nagrada, siguran sam da su otišle u prave ruke. Ne samo Slovenija, već i šira regija i svijet trebaju rješenja koja će s vodom postupati što odgovornije. Misija Bledskog festivala vode je posvetiti vodi najvišu razinu brige, a predstavljeni i nagrađeni projekti i inovacije na rječit način dokazuju da nam to uspijeva“, rekao je Mario Gajić, organizator i utemeljitelj neprofitne organizacije Bled Water Festival.

BWFKompanija Ericsson Nikola Tesla nagrađena je za projekt WaterQ koji promiče dostupnost pitke vode i zaštitu prirodnih resursa te njihov održivi razvoj. Projekt je pripremljen i odvija se u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, tvrtkom Telemetris te start-up tvrtkom Freewa, a zasnovan je na aktivnom uključivanju znanosti i sudjelovanju javnosti koja koristi suvremene tehnologije masovnog mapiranja te dvosmjernog komuniciranja na jedinstven način u cilju zaštite okoliša i vodnih resursa.  Ukratko, senzori razvijeni na FER-u putem mobilne veze omogućuju automatsko prikupljanje niza okolišnih podataka o vodi koje onda analizira, obrađuje i prezentira napredna ICT platforma eOkoliš koju su razvili stručnjaci Ericssona Nikole Tesle. Tvrtka Telemetris usmjerena je na razvoj proizvoda temeljem prototipa senzora koji će u finalnoj verziji biti integriran u Freewa bocu dok istoimena mobilna aplikacija omogućuje uključenost stanovništva u proces prikupljanja i korištenja podataka, a zavod za javno zdravstvo odgovora za algoritme i meritornu interpretaciju rezultata te procjenu eventualnih rizika. Preuzimajući nagradu, Karlo Guštin, menadžer za nova područja i strateške inicijative u Ericssonu Nikoli Tesli posebno je naglasio važnost koordiniranog djelovanja institucija javnog zdravstva, znanosti i poduzetništva te njegov veliki potencijal za nova partnerstva i budući razvoj, što je pridonijelo da ova domaća inicijativa bude prepoznata te visoko vrednovana i izvan hrvatskih granica. Više detalja o projektu WaterQ možete pronaći na mrežnoj stranici www.waterq.info
 
Međunarodni Bledski festival vode umjeren je na inovativne i revolucionarne projekte, proizvode i usluge u području upravljanja vodama te želi, kroz partnerstvo ministarstava za okoliš iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, podići javnu svijest o pitanjima voda, tražiti rješenja i raditi na njegovu razvoju te, kao najvažnije, promijeniti i poboljšati navike ljudi, unaprijediti gospodarstvo i pomoći poslovnom sektoru.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice