Novosti


Novi posao s Državnom geodetskom upravom

  Kategorije: Investitori Ugovori

Ericsson Nikola Tesla i IGEA sklopili su posao s Državnom geodetskom upravom (DGU) vrijedan 8,8 milijuna kuna (bez PDV-a). Riječ je o usluzi razvoja aplikativnog rješenja i implementacije sustava katastra infrastrukture (HR-KI) i Jedinstvene informacijske točke (JIT).

S potpisivanja ugovoraOsiguravanje funkcionalnosti DGU kao jedinstvene informacijske točke omogućit će raspolaganje podacima o postojećoj fizičkoj infrastrukturi upravitelja te obavijestima o tekućim ili planiranim građevinskim radovima. Navedeno će dovesti do smanjenja troškova uzrokovanih izravnim i neizravnim štetama prilikom izvođenja radova na fizičkoj infrastrukturi, uz povećanje učinkovitosti korištenja postojeće infrastrukture i smanjenje troškova i zapreka prilikom izvođenja novih građevinskih radova.

Informacijski sustav katastra infrastrukture omogućit će vođenje, pohranu i distribuciju podataka katastra infrastrukture za cijelo područje Republike Hrvatske i na taj način poboljšati dostupnost i preuzimanje podataka ostalim tijelima državne uprave, jedinicama lokalne samouprave, javnim poduzećima i vlasnicima, odnosno upraviteljima infrastrukture, što će uvelike utjecati na učinkovitost, pravovremenost i kvalitetu obavljanja poslova u okviru njihove nadležnosti.

Implementacija sustava planirana je u narednih 22 mjeseca.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice