Novosti


Otvoren razvojno-istraživački centar Ericssona Nikole Tesle u Osijeku

  Kategorije: Događanja Investitori


Kompanija Ericsson Nikola Tesla je danas u Osijeku, uz sudjelovanje Andreja Plenkovića predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Darka Horvata, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, dr. sc. Tomislava Ćorića, ministra zaštite okoliša i energetike, Gabrijele Žalac, ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prof. dr. sc. Blaženke Divjak, ministrice znanosti i obrazovanja, Olega Butkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture te Vlade Guberca, rektora Osječkog sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, otvorila nove prostore svog razvojno istraživačkog-centra i time ovaj dio poslovnih aktivnosti, nakon Zagreba i Splita proširila i na Slavoniju.

Brojne okupljene goste pozdravili su Gordana Kovačević predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla, najvećeg hrvatskog izvoznika znanja, Ivica Vrkić, gradonačelnik Osijeka te Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.

G. Kovačević je naglasila kako Ericsson Nikola Tesla, sa svojim velikim razvojno-istraživačkim centrom u kojem radi 1400 od ukupno 3100 zaposlenika, daje značajan doprinos strateškim ciljevima tehnološke, gospodarske i društvene održivosti. Posebno je istaknula kako će kompanija nastaviti svoju praksu godišnjih ulaganja više od 400 milijuna kuna u ljude i znanje pa će zahvaljujući tome naši Slavonci, zajedno sa svojim kolegicama i kolegama iz Zagreba i Splita sudjelovati u razvoju mobilnih komunikacija 4 i 5 generacije. U osječkom uredu trenutačno radi trideset, pretežno mladih ljudi, a planirano je dodatno zapošljavanje i širenje, pri čemu će dinamika tog procesa ovisiti o dostupnosti visokoobrazovanih stručnjaka. G. Kovačević je ujedno zahvalila na suradnji brojnim pojedincima i institucijama bez čije podrške ovaj uspjeh ne bi bio moguć i zaključila: “Umjesto da mladi iz Slavonije odlaze u svijet, svijet na velika vrata ulazi u Slavoniju, a za to će se pobrinuti naši ICT veleposlanici svojim radom, znanjem i zalaganjem jer su povezani sa svim zemljama i stručnjacima u globalnom Ericssonu. To je najbolja poruka koju danas šaljemo.“

Predsjednik Vlade je zahvalio Ericssonu Nikoli Tesli na otvaranju novog razvojno-istraživačkog centra baš u Osijeku te ustvrdio kako je ovo snažna poruka za budućnost i putokaz kako upotrebom suvremenih tehnologija možemo graditi dobre preduvjete za razvoj Slavonije. Živimo u digitalnom dobu u kojem je tehnologija jedan od pokretača razvoja cjelokupnog društva pa je važna činjenica da će stručnjaci ovog razvojno-istraživačkog centra raditi i na globalnom razvoju pete generacije mobilne tehnologije. Podsjetio je da Vlada snažno podupire procese digitalne transformacije kao bitne sastavnice svih strukturnih reformi i izrazio zadovoljstvo što je prepoznata podrška i doprinos ministarstava, tijela javne, regionalne i lokalne uprave ovako važnom projektu. Istaknuo je da ovako nastaju prijeko potrebna nova radna mjesta i visokovrijedni poslovi te se osigurava bolja perspektiva mladim ljudima pa na temelju ovog modela, u budućnosti očekuje još kvalitetnih projekata.

Uslijedio je kratki demo program prof.dr.sc. Darka Huljenića, direktora istraživanja Ericssona Nikole Tesle, koji je prisutnima predstavio dio naprednih tehnoloških rješenja koja će globalno osigurati višu razinu mobilnih komunikacija, a na kojima rade hrvatski stručnjaci. Potom je predsjednik Vlade s predsjednicom kompanije obišao prve zaposlenike u novootvorenom uredu razvojno-istraživačkog centra te se zadržao s njima u razgovoru. Očekivano, cijelo je događanje, pratio ogroman interes medija.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


  Na vrh stranice