Novosti


Sinergijom znanja i inovativnih rješenja do punoljetnosti

  Kategorije: Događanja


Već tradicionalno, i ovog ljeta, studenti završnih godina brojnih fakulteta iz Hrvatske i inozemstva radili su na Ljetnom kampu Ericssona Nikole Tesle u Zagrebu i Splitu. Završetak rada kampa obilježen je cjelodnevnim programom, 28. rujna 2018. godine, u prostoru kompanije koji se sastojao od poster i demo sesija te svečanosti zatvaranja Ljetnog kampa.

I ovaj put vladao je iznimno velik interes za sesije gdje su posjetitelji razgledavajući štandove mogli razgovarati sa studentima i mentorima koji su radili na projektima. Ovogodišnji Ljetni kamp karakterizira bogatstvo različitih tema, partnera i sudionika kampa pa je tako u njegovom radu sudjelovalo 57 studenata sa 16 različitih fakulteta iz Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke te susjednih zemalja. Oni su, uz pomoć 36 mentora, timski radili na 21 projektu prvenstveno u područjima: interneta stvari - loT, 5G tehnologije, strojnog učenja, radijskih mreža i razvojno-istraživačkih alata.

Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle, čiji 18. rođendan obilježavamo ove godine, jedan je od najuspješnijih projekata povezivanja obrazovanja i gospodarstva kojeg je kompanija pokrenula u suradnji s FER-om davne 2001. godine. Od tada kamp postaje mjesto tradicionalnog okupljanja najboljih studenata završnih godina, prvenstveno tehničkih fakulteta, koji okupljeni u timovima, uz stalni nadzor najboljih mentora iz zemlje i inozemstva, rade na visokotehnološkim projektima. Studenti na taj način, u realnom poslovnom okruženju, već u vrijeme studija stječu svoje prvo radno iskustvo. Na ovogodišnjoj svečanosti zatvaranja, uz mnoštvo studenata i mentora koji su sudjelovali u radu kampa, bili su prisutni i brojni predstavnici akademske zajednice predvođeni dr.sc. Tomom Antičićem, državnim tajnikom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Pozdravljajući uvažene goste predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr.sc. Gordana Kovačević naglasila je: “Veseli me da su mladi stručnjaci prepoznali Ericsson Nikolu Teslu kao kompaniju u kojoj se kreira budućnost ne samo tehnologija nego i njihova osobna profesionalna budućnost. Brojni sudionici Ljetnog kampa danas su naši zaposlenici što je potvrda da nudimo prilike za profesionalni razvoj na zanimljivim projektima u kojima talent i inovativnost dolaze do punog izražaja. Također, raduje me što će od sljedeće godine studenti moći, osim u Zagrebu i Splitu, raditi na zanimljivim projektima i u Osijeku, na novoj lokaciji našeg centra za istraživanje i razvoj koji smo svečano otvorili prošlog petka. ”

Za uspješnu suradnju na ovogodišnjem Ljetnom kampu Ericssona Nikole Tesle uručene su zahvalnice: Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišnom odjelu Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Visokom učilištu Algebra, Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru, Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu, Fakultetu elektrotehnike Univerziteta u Tuzli i  Tehničkom sveučilištu u Beču.

Voditelj kampa prof.dr.sc. Darko Huljenić okupljenima je ukratko predstavio način rada, projekte i studente ovogodišnjeg Ljetnog kampa. Posebno je naglasio i da je ove godine među sudionicima kampa bio gotovo podjednak broj djevojaka i mladića čime potvrđujemo naše  poštivanje različitosti i uključivosti koji su u temeljima kompanijske kulture.  U drugom dijelu svečanog zatvaranja posjetitelji su mogli u direktnom kontaktu sa studentima saznati zanimljive informacije o projektima na kojima su studenti radili.

Tijekom svih ovih 18 godina, za mnoge studente upravo je rad u Ljetnom kampu Ericssona Nikole Tesle bio odlučujući čimbenik pri izboru poslodavca i područja u kojem dalje žele razvijati svoju karijeru. S druge strane, kompanija u kampu pronalazi top talente, zapošljava ih i uključuje na najsloženije globalne tehnološke projekte. Tako kompanija jača svoju poziciju na zahtjevnom globalnom tržištu, a istodobno mladim stručnjacima osigurava atraktivne poslovne prilike te razvoj karijere ovdje u Hrvatskoj.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice