Novosti


Ericsson će mirovnim snagama UN-a omogućiti komuniciranje u kritičnim situacijama


Ericsson će mirovnim misijama UN-a osigurati privatne LTE mreže. Napredne mobilne širokopojasne tehnologije za kritične misije omogućit će mirovnim snagama tijekom operacija bolje praćenje aktualnih zbivanja. Prve UN-ove privatne LTE mreže u radu očekuju se tijekom 2019. godine.

Ujedinjeni narodi odabrali su Ericsson (NASDAQ: ERIC) za isporuku LTE mreža za mirovne misije širom svijeta što će im omogućiti optimalne komunikacije u kritičnim situacijama.
Uz partnera Danoffice IT ApS Ericsson će voditi implementaciju LTE mrežnih uređaja za kritične situacije kao i stručnih usluga i obuke. LTE mrežna oprema je iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava koji je spreman za 5G, uključujući i MINI-LINK backhaul rješenje u kombinaciji s Ericsson Cloud Packet Core.

Ove LTE mreže znatno će poboljšati postojeće komunikacije osiguravajući mirovnim postrojbama stabilne i sigurne mobilne širokopojasne usluge spremne za budućnost. Mirovne misije često djeluju na zahtjevnom terenu i uvjetima. Uz najnovije push-to-talk, podatkovne i video mogućnosti za kritične zadatke, posebno dizajnirane za profesionalnu upotrebu, navedena komunikacija će omogućiti i puni multimedijski doživljaj.

Trenutačno u svijetu postoji 14 mirovnih operacija koje vodi UN. Ove misije obično imaju dozvolu za korištenje radijskog spektra za planiranje, koordinaciju i provedbu svojih aktivnosti. Očekuje se da će prve privatne LTE mreže UN-a biti pokrenute 2019. godine.
Standardiziranjem komunikacija na ovaj način, UN mirovnim snagama osigurava najnovije komunikacijske sustave kao i troškovno učinkovit način za uvođenje novih digitalnih širokopojasnih usluga, poput HD videa za praćenje aktualnih zbivanja u stvarnom vremenu, mobilno pozicioniranje i mobilni Internet stvari, uključujući upravljanje imovinom i povezana logistička rješenja.

Helena Norrman, viša potpredsjednica odgovorna za marketing i korporativne odnose u Ericssonu kaže: "Digitalizacija putem širokopojasne mreže koja potiče razvoj i poslovnog sektora i društva također ima veliki potencijal u izgradnji mira i humanitarnom odgovoru. Ponosni smo što smo sada dobavljač sustava UN-a koji osigurava komunikacije ključne za njihov važan posao ".
 
Dodatne informacije

Privatni LTE je Ericssonovo rješenje za privatne mreže koje javnoj upravi i industrijama omogućuje kritična mobilna širokopojasna rješenja, namijenjena i korisnicima i IoT uređajima.
Ericsson Radio System je end-to-end modularna i skalabilna radijska pristupna mreža koja se sastoji od hardvera, softvera i usluga. Navedeni portfelj obuhvaća proizvode iz područja radija, basebanda, rješenja za bazne stanice, MINI-LINK za mikrovalnu transmisiju, potpuno integrirani portfelj za IP usmjerivače i fronthaul rješenja - sve upravljano od strane zajedničkog sustava upravljanja.

MINI-LINK je Ericssonovo mikrovalno backhaul rješenje, pri čemu se promet između baznih stanica i jezgrene mreže ostvaruje bežično umjesto fizičkim medijima poput svjetlovoda. Ova tehnologija podržava velike kapacitete i vrhunske performanse uz nisku cijenu vlasništva.
Ericsson Cloud Packet Core na temelju vodećih virtualnih Evolved Packet Core (EPC) aplikacija podržava jednostavnu evoluciju s trenutačnih rješenja za paketsku jezgrenu mrežu prema 5G.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice