Novosti


Najbolji u odgovornim politikama i praksama u radnoj okolini

  Kategorije: Priznanja


U okviru 10. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), u hotelu Esplanade Zagreb održana je jedanaesta dodjela nagrade Indeks DOP-a. Sam natječaj provodi se metodologijom koja poduzećima omogućava objektivnu procjenu svojih društveno odgovornih praksi i usporedbu s praksama drugih. Ericsson Nikola Tesla ovogodišnji je dobitnik nagrade za područje: Odgovorne politike i prakse u radnoj okolini.

Povodom jubilarnog izdanja konferencije i samog natječaja, dodijeljena su i posebna priznanja tvrtkama koja su se u posljednjih deset godina istaknula po kontinuitetu i ustrajnosti popunjavanja upitnika, među kojima je i naša kompanija. 

Oba je priznanja u ime kompanije primila Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, a nagrade je uručio Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike.  U govorima zahvale, predsjednica je posebno naglasila da je raduje što je naša praksa prepoznata u okruženju te da ćemo i ubuduće nastaviti tražiti područja za poboljšanja.

Predsjednica kompanije je bila i uvodničarka okruglog stola “ Opravdanost uvođenja Ciljeva održivog razvoja u poslovne strategije” referirajući se na uključenost DOP-a u poslovnu strategiju kompanije te konkretne aktivnosti na doprinosu Ericssona Nikole Tesle ciljevima održivog razvoja. Gordana Kovačević ističe: „Kroz gotovo sedamdeset godina poslovanja kompanije puno je koraka učinjeno kako bismo došli do ovog stupnja razvijenosti, a naše se putovanje nastavlja i ubuduće. Iskustva nam govore da je integracija ciljeva održivog razvoja u poslovnu strategiju jedini pravi način, a implementacija istog otvara nove poslovne mogućnosti, veću učinkovitost, smanjuje rizike, jača vrijednost robne marke i tržišnu poziciju, snaži kompaniju kao poslodavca izbora te potiče dugoročnu konkurentnost i održivost. Nadam se da naš primjer, kao i primjeri drugih, mogu poslužiti da se osvijeste ekonomska, okolišna i društvena dimenzija vlastitog poslovanja.“

Kao i prethodnih godina, na konferenciji su sudjelovali domaći i strani stručnjaci. Snježana Bahtijari, direktorica marketinga, komunikacija i DOP-a, sudjelovala je na okruglom stolu dugogodišnjih sudionika Indeksa DOP-a “Uloga društveno odgovornog poslovanja u oblikovanju dodane vrijednosti za poduzeća, društvo i okoliš – koristi i izazovi”. Podsjetila je da je kompanija doprinijela razvoju metodologije Indeksa DOP-a te bila pionir u promicanju dobrih praksi.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice