Novosti


Nova globalna inicijativa Ericssona i UNESCO-a za mlade - razvoj vještina UI

  Kategorije: Projekti

Partneri će razviti novi program učenja digitalnih vještina s posebnim naglaskom na većem razvoju vještina umjetne inteligencije (UI), namijenjen mladim ljudima. UI može ubrzati proces postizanja 4. cilja održivog razvoja, kvalitetno obrazovanje, kao i ostvarivanje drugih ciljeva održivog razvoja.

Ericsson i Organizacija Ujedinjenih naroda za prosvjetu, znanost i kulturu (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization – UNESCO) oformili su novo partnerstvo kako bi educirali i osnažili sljedeću generaciju mladih ljudi u digitalnim vještinama. U suradnji s partnerima razvija se novi program učenja digitalnih vještina s posebnim naglaskom na većem razvoju vještina UI.

S brzim razvojem naprednih tehnologija kao što su mobilni širokopojasni pristup, oblak, internet stvari, automatizacija i UI, potrebne su nove vještine za sudjelovanje u radnim aktivnostima. Imamo priliku da se tehnologije iskoriste za napredak ne samo gospodarstava, nego i za odgovor na neke od svjetskih izazova koji se pojavljuju. Sljedeća generacija 5G usluga ima ključnu ulogu u ubrzavanju digitalizacije i utjecaja tehnologija poput UI.

Utjecaj UI osjeća se i u obrazovnom sektoru gdje ima potencijal povećati pristup, automatizirati proces, usmjeriti učenje i poboljšati rezultate obrazovanja. Nude se nove mogućnosti za bolje učenje, novi oblici učenja i fleksibilniji putevi cjeloživotnog učenja. U tom cilju, Ericsson i UNESCO su udružili snage kako bi stvorili prilike za veći razvoj vještina UI, kao i vještina u drugim ključnim digitalnim područjima za mlade ljude.

U okviru UI inicijative za mlade planira se:

  • razvoj i upravljanje repozitorijem UI i drugih ključnih tečajeva digitalnog osposobljavanja koji će biti dostupni na globalnoj razini
  • izgradnja resursa glavnih trenera iz odabranih zemalja širom svijeta s naprednim znanjima razvoja UI vještina
  • podrška glavnim trenerima u organizaciji centara za UI i hackatone kako bi mlade ljude osposobili u razvoju UI vještina

Heather Johnson, potpredsjednica Ericssona odgovorna za održivost i društvenu odgovornost, kaže: “U Ericssonu vjerujemo da je izgradnja snažnih i održivih partnerstava ključna za ispunjavanje globalnih ciljeva održivog razvoja. Ovo javno-privatno partnerstvo usmjereno na razvoj UI vještina izvrstan je primjer onoga što se može postići kada lideri zajednički promiču razmjenu znanja i suradnju.“

Borhene Chakroun, direktor Odjela za politike i cjeloživotno učenje, UNESCO, kaže: “U UNESCO-u smatramo da se UI treba staviti u službu održivog razvoja te da se mora pojaviti cijeli niz novih programa obrazovanja i osposobljavanja kako bi se mladi opremili vještinama potrebnim za život i rad u eri UI. Naše partnerstvo s Ericssonom ključno je za ostvarivanje ovog plana.”

Inicijativa je pokrenuta na UNESCO-voj konferenciji o obrazovanju pod nazivom Mobile Learning Week 2019, koja je održana u sjedištu UNESCO-a u Parizu od 4. do 8. ožujka. Okupili su se stručnjaci za obrazovanje i tehnologiju iz cijelog svijeta s naglaskom na UI i održivi razvoj. U sklopu konferencije, države članice UNESCO-a pozvane su da se pridruže inicijativi i podrže veći razvoj vještina UI za mlade ljude.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice