Novosti


Ericsson, Telia i Volvo CE surađuju na korištenju 5G za industriju

  Kategorije: Projekti

Ericsson, Volvo Construction Equipment (CE) i Telia upravljaju prvom švedskom 5G mrežom za korištenje u industriji, stavljajući Volvo CE među globalne predvodnike u testiranju strojeva na daljinsko upravljanje i autonomnih tehnoloških rješenja.

Radnik ispred zaslona za daljinsko upravljanje u 5G pogonu kompanije Volvo, Eskilstuna, Švedska5G mreža s testnom licencom radi u R&D centru Volvo CE u Eskilstuni, općini smještenoj 90 kilometara zapadno od Stockholma, koristeći Ericssonov komercijalni hardver i softver, uključujući 5G New Radio (NR) i proizvode namijenjene jezgrenoj mreži iz Ericssonove 5G platforme.

Partneri rade na razvoju rješenja za daljinsko upravljanje građevinskim strojevima i potpuno automatiziranih rješenja. Također nastoje povećati učinkovitost i održivost industrije uz pomoć 5G. Volvo CE se nada da će naučene lekcije s ispitivanja u Eskilstuni moći primijeniti na svoje globalne aktivnosti.

Anders Olsson, izvršni direktor Telia Sweden, kaže: “Vidimo da je interes industrije za 5G znatan. Automatizacija cijelog toka znači nove načine rada i veću učinkovitost. No, za povezivanje poslovnih strojeva i vozila potrebno je rješenje koje je u stanju nositi se s ogromnim količinama podataka uz zajamčenu vezu. To je ono što nam 5G može dati. I ponosni smo što, zajedno s našim partnerima, vodimo razvoj 5G u Švedskoj. ”

Melker Jernberg, predsjednik Volvo Construction Equipment, dodaje: „Lokalno testiramo u Eskilstuni, ali poslujemo globalno. Povezani strojevi i autonomna rješenja su budućnost. Našim klijentima mogu pružiti učinkovitiju proizvodnju, logistiku, veću fleksibilnost i sigurniji rad. Minimiziranjem potencijalnih sigurnosnih rizika i zastoja u proizvodnji u sektorima kao što je rudarstvo, možemo se približiti našem cilju minimalnog utjecaja na okoliš, bez nesreća i neplaniranih zaustavljanja. Bit će uzbudljivo vidjeti koliko nas daleko 5G može odvesti na tom putovanju. "

Magnus Frodigh, čelni čovjek Ericsson Research, kaže: „Uz vrlo kratko vrijeme odziva, visoki kapacitet i visoku razinu pristupačnosti mobilne mreže, komercijalne i standardizirane 5G tehnologije mogu se koristiti za aplikacije kao što su daljinsko upravljanje teškim strojevima u stvarnom vremenu. To otvara mogućnosti za veću učinkovitost, smanjenje troškova i smanjenje rizika u opasnim okruženjima. 5G nam omogućuje stvaranje sigurnijeg, učinkovitijeg i održivijeg društva. U suradnji s tvrtkama Telia i Volvo CE sada teoriju u Eskilstuni pretvaramo u realnost. 5G tehnologija je spremna za svijet. "

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice