Novosti


Uspjeh naših istraživača na međunarodnom znanstvenom skupu EuCAP

  Kategorije: Događanja Priznanja


Početkom travnja u Krakovu (Poljska) održan je međunarodni znanstveni skup European Conference on Antennas and Propagation (EuCAP), jedan od najvećih skupova u području bežičnih komunikacija. Znanstveni rad nastao u suradnji našeg stručnjaka i profesora FER-a dobio je nagradu za najbolji rad iz teorije antena.

EuCAP je ove godine okupio više od 1300 istraživača iz cijelog svijeta, koji su na njemu predstavili oko 1000 znanstvenih radova. Među njima su bila i tri istraživača iz Ericssona Nikole Tesle, doc.dr.sc. Goran Molnar te Dominik Barbarić i Marko Matijaščić, poslijediplomski studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER). Na skupu su objavili i prezentirali dva znanstvena rada iz područja dizajna antenskih struktura i nizova, nastala u suradnji naše kompanije s FER-om.
Jedan od navedenih radova, autora Zvonimira Šipuša, Dominika Barbarića i Marka Bosiljevca pod nazivom "Analysis of Curved Metasurfaces with Spatially-Varying Impedance Distribution", dobio je nagradu za najbolji rad iz teorije antena. Čestitamo autorima!
Na skupu su sudjelovali i profesori sa Zavoda za radiokomunikacije FER-a; prof.dr.sc. Juraj Bartolić, prof.dr.sc. Davor Bonefačić, doc.dr.sc. Marko Bosiljevac i prof.dr.sc. Zvonimir Šipuš.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice