Novosti


Suradnja za razvoj stručnjaka u području prometa i logistike

  Kategorije: Događanja Projekti Ugovori

Na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 15. svibnja potpisan je Sporazum o partnerstvu vezan uz trogodišnji projekt ProLog, između Fakulteta prometnih znanosti, Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta Sjever, kompanije Ericsson Nikola Tesla i tvrtke Orbico. Projekt ima za cilj razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području prometa i logistike. Projekt se ostvaruje na temelju sredstava Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Predstavnici projekta

Ericsson Nikola Tesla će kao partner iz privatnog sektora aktivno sudjelovati u ovom projektu u unaprjeđenju studijskih programa u domeni prometa. Povezivanjem nositelja studijskih programa i potreba poslodavaca, razvit će se standard kvalifikacija s naglaskom na kompetencije koje su prilagođene potrebama tržišta rada. Studenti će imati priliku pohađati studijske programe koji su u skladu sa zahtjevima tržišta rada, što će im omogućiti da kao profilirani stručnjaci aktivno sudjeluju u jačanju hrvatskog gospodarstva.

Prof.dr.sc. Tomislav Josip Mlinarić, dekan Prometnog fakulteta naglasio je važnu ulogu  fakulteta u donošenju promjena u obrazovni sustav, a cilj ovog projekta je prilagoditi obrazovne programe potrebama tržišta. Uključivanje najsnažnijih hrvatskih tvrtki u transportnim rješenjima i logistici u ProLog smatra jamcem uspjeha ovog projekta.
Mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle izrazila je svoje zadovoljstvo potpisanim sporazumom te istaknula dugogodišnju suradnju kompanije s akademskom zajednicom, posebno tehničkim fakultetima u STEM području iz Hrvatske i svijeta, među kojima je i Fakultet prometnih znanosti: „Naša kompanija zapošljava više od 3200 ljudi, imamo najveći razvojno-istraživački centar u Hrvatskoj, sudjelujemo u globalnim procesima razvoja tehnologije budućnosti te na taj način podižemo razinu konkurentnosti gospodarstva. Nove tehnologije će u značajnoj mjeri promijeniti i utjecati i na transportnu industriju kakvu sada poznajemo, posebice u domeni inteligentnih transportnih sustava i logistike. Mogućnosti naprednih rješenja demonstriraju se u korisničkim slučajevima vezanim za promet i transport koje omogućuju tehnologije poput 5G, Interneta stvari, Big Data, umjetne inteligencije te proširene i virtualne stvarnosti. Zadatak svih nas je potaknuti razvoj i zapošljavanje mladih i njihov ostanak u Hrvatskoj. U tom zahtjevnom i važnom procesu vjerujem da će značajnu ulogu imati i projekt ProLog.“ 

Nakon svečanog potpisivanja Sporazuma predstavljeni su ciljevi projekta, planirane aktivnosti, vremenski rokovi i odgovornosti svih partnerskih institucija.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice