Novosti


Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

  Kategorije: Događanja Investitori

Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održana je 13. lipnja 2019. godine u sjedištu Društva u Krapinskoj 45 u Zagrebu. Na Skupštini je bilo prisutno 89.100.300,00 kuna dioničkog kapitala, odnosno 66,92 posto ukupnog kapitala Društva s pravom glasa, što je bilo dovoljno da Skupština može donositi pravovaljane odluke. Uz nazočnost javnog bilježnika, Skupštinu je vodila Snježana Bahtijari, predsjednica Skupštine koju je na tu funkciju imenovao Nadzorni odbor Društva. Mats Olof Andrén predstavljao je najvećeg pojedinačnog vlasnika LM Ericsson. Uz brojne investitore Skupštini su nazočili i predstavnici Nadzornog odbora Društva.

Direktorica Društva Gordana Kovačević predstavila je poslovne rezultate i najznačajnija ostvarenja u 2018. godini te strategiju razvoja poslovanja u 2019. godini. Direktor financija, nabave i komercijalnih poslova Damir Bušić prezentirao je konsolidirane i nekonsolidirane financijske izvještaje, kao i ključne financijske pokazatelje za 2018. godinu. Izvještaj revizora za 2018. godinu pročitala je Tamara Maćašović iz revizorske kuće PricewaterhouseCoopers. Vladimir Filipović, član Nadzornog odbora pročitao je izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva u 2018. godini.

Glavna skupština Ericssona Nikole Tesle d.d. prihvatila je izvješće Nadzornog odbora Društva o obavljenom nadzoru u 2018. godini. Donesena je odluka da se dobit Društva za financijsku godinu 2018. u iznosu od 111.848.079,75 kuna rasporedi u zadržanu dobit. Dioničarima Društva isplatit će se dividenda u iznosu od 70,6 kuna po dionici iz zadržane dobiti iz 2017. i 2018. godine. Dividenda će se isplatiti 12. srpnja 2019. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 19. lipnja 2019. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva. Datum od kojega će se trgovati dionicom Društva bez prava na isplatu dividende je 18. lipnja 2019. godine (ex date).

Dana je razrješnica Gordani Kovačević, direktorici Društva, kako je vodila Društvo u 2018. godini, kao i predsjedniku i članovima Nadzornog odbora Društva kako su vodili Društvo u 2018. godini. lstekom mandata član Nadzornog odbora Vidar Mohammar, korporacijski menadžer za financije, Ericsson ponovno je izabran na mandat od četiri godine. Donesena je odluka o izboru Olgice Spevec, direktorice u Amplus Consult d.o.o. za člana Nadzornog odbora na mandat od četiri godine. Za revizora poslovanja u 2019. godini imenovan je KPMG Croatia d.o.o.

Predsjednik Nadzornog odbora Franck Bouétard i direktorica Društva Gordana Kovačević zahvalili su prof.dr.sc. Ignacu Lovreku na dugogodišnjem članstvu u Nadzornom odboru i doprinosu koji je dao u razvoju Društva.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice