Novosti


Ericsson i Elisa pilotiraju privatne mreže u Finskoj

  Kategorije: Obavijesti Portfelj Tehnološki noviteti


U skladu s kontinuiranim porastom potražnje u Finskoj za većom pouzdanošću mreže i boljim performansama, Ericsson i finski telekomunikacijski operator Elisa udružili su se u uspješnom pilotu privatne mobilne mreže za ovog operatora i njihove korisnike.

Dizajnirano kako bi pomoglo pružateljima usluga ponuditi skalabilna,  širokopojasna rješenja koja su ključna za poslovanje u industriji i agencijama javne sigurnosti, Ericssonovo rješenje privatne mreže omogućit će Elisinim poslovnim korisnicima upravljanje korisnicima, uređajima i prometom na lokalnim privatnim mrežama, pružajući veću sigurnost i povećani kapacitet za visoku potražnju. Testiranja u sklopu pilota provedena su u Elisinim postrojenjima u prvoj polovini 2019., a korišteno je gotovo rješenje Ericssonove privatne mreže koje je uključivalo Ericssonove Enterprise Core, Router 6000 te Radio Dot sustav za pokrivenost u interijerima.

Eetu Prieur, direktor mobilnih rješenja u Elisa-i, kaže: “Očekuje se da će se privatne mreže raširiti u svim različitim industrijama. Kompanije koje su predvodnice u tome, već su identificirale dobrobiti privatnih mreža: garantiran kapacitet, pouzdanost i sigurnost.”

Manuel Ruiz, voditelj za ključne i privatne mreže u Ericssonu  je rekao: “Ericssonovo rješenje privatne mreže dolazi u vrijeme kad potrebe poput kapaciteta, sigurnosti i druge kritične komunikacijske potrebe potiču industrije da traže same svoje privatne mreže. S vlastitim dediciranim mrežama za poslovne korisnike, Elisa će moći bolje prilagoditi svoju uslugu specifičnim potrebama industrijskih korisnika.“

Ericsson je uspješno postavio privatne mreže na nekoliko industrijskih lokacija uključujući komunalne službe, rudnike, pomorske i zračne luke te tvornice. Modernizacija postojećih komunikacijskih tehnologija, kao i novi slučajevi upotrebe rezultiraju snažnim poboljšanjima produktivnosti i operativne učinkovitosti u industrijama.

U lipnju 2019., Ericsson je dobio ugovor za privatnu mrežu za kompaniju e.Go Mobile AG, pružajući 5G Core i 5G New Radio rješenja iz Ericssonove 5G platforme.

Privatne mreže koje omogućuju lokalnu kontrolu kompanijama mogu biti krojene po mjeri specifičnih primjena i poslovnih platformi za stvaranje održivog rasta kroz postojeću imovinu pružatelja usluga. Budući da su privatne mreže zatvorene, mogu im pristupiti samo točno određeni uređaji i veze, što osigurava industriji vrijedne visoke performanse i informacijsku sigurnost.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice