Novosti


Ericsson i Qualcomm: Važan korak za komercijalni samostalni 5G

  Kategorije: Portfelj Tehnološki noviteti


Prijelaz na drugu fazu komercijalnog 5G – samostalni pristup 5G (tzv. standalone 5G) - veliki je korak koji su ostvarili Ericsson i Qualcomm Technologies.

Kompanije su već blisko surađivale na nekoliko prekretnica u 5G tehnologiji. Najnovije postignuće ostvareno je u Ericssonovom laboratoriju korištenjem komercijalnih baznih stanica Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System), Ericssonovovog softvera za samostalni New Radio (NR) i Ericssonovog rješenja 5G Cloud Core uz testni mobilni pametni telefon pogonjen Qualcommovim 5G modemom pod nazivom Snapdragon X55 5G Modem-RF System.

Testiranje je obavljeno u skladu s globalnim specifikacijama 3GPP 5G NR.

Kompanije su izjavile da test potvrđuje njihovu odlučnost da podrže drugu fazu komercijalizacije 5G implementacijama samostalnog 5G pristupa korištenjem nove 5G jezgrene mreže za pružanje više 5G mogućnosti. Ovo uključuje zajamčenu kvalitetu usluge i odsječke mreže (network slicing) koji podržavaju nove poslovne modele u industrijskoj primjeni IoT (Industrial IoT  - IIoT) te u uslugama u oblaku namijenjenim poslovnim sustavima.

Durga Malladi, stariji potpredsjednik i generalni direktor za 4G/5G, Qualcomm Technologies, kaže: „Globalno uvođenje 5G nadmašuje očekivanja i po brzini i po opsegu. Qualcomm Technologies s ponosom surađuje s vodećim kompanijama u ovom području, poput Ericssona, odigravajući ključnu ulogu na ovom putu kako bi podržali globalne proizvođače originalne opreme i operatore u uvođenju komercijalnog 5G u kombinaciji s LTE još ove godine, a radimo zajedno i na prijelazu na samostalni 5G pristup od 2020. godine."

Per Narvinger, čelni čovjek za proizvode u području mreža u Ericssonu, kaže: „Zajedno s Qualcomm Technologies postigli smo još jedan važan korak prema samostalnom 5G. To pokazuje da 5G mrežne tehnologije nastavljaju sazrijevati i da jačamo 5G ekosustav. Pružatelji usluga već su u mogućnosti pružiti prednosti 5G tehnologije, a sada poduzimamo daljnje korake kako bismo oslobodili puni potencijal 5G, podjednako služeći korisnicima i industrijama."

Qualcomm Technologies je u isključivom vlasništvu tvrtke Qualcomm Incorporated.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice