Novosti


Završio devetnaesti Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle

  Kategorije: Događanja Projekti


Prigodnom svečanosti koja je okupila predstavnike akademskih institucija partnera, studente sudionike i mentore zatvoreno je devetnaesto izdanje Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle.

Ove je godine svečanost bila manje formalnog karaktera s obzirom na opsežne radove u kompaniji u sklopu projekta energetske učinkovitosti sufinanciranog od Europske Unije. 

Voditelj programa, ujedno i voditelj i jedan od pokretača ovog projekta, dr.sc. Darko Huljenić, prenio je pozdrave i čestitke predsjednice kompanije mr.sc. Gordane Kovačević koja je istaknula da je Ljetni kamp kompaniji izuzetno važan jer kroz njega doprinosimo edukaciji i razvoju stručnjaka koji će radom u ICT industriji oblikovati naš svijet u desetljećima koja dolaze. Potom je predstavio njegovu kratku povijest i dao ključne informacije o njegovom ovogodišnjem izdanju. Sudjelovala su 54 studenta od kojih 13 u sklopu ERASMUS++ projekta BENEFIT na kojem je naša kompanija industrijski partner. Već je godinama Ljetni kamp međunarodnog karaktera pa smo tako i ove godine imali studente iz zemalja regije. U skladu s našim poticanjem različitosti i privlačenjem većeg broja djevojaka u ICT industriju, zamjetan je bio i ovogodišnji broj sudionica. Kao i uvijek, teme projekata na kojima se radi na Ljetnom kampu uzele su u obzir globalna kretanja razvoja tehnologije pa su studenti pod mentorstvom kolega s fakulteta i iz naše kompanije radili na projektima u području 5G radijskog pristupa, umjetne inteligencije, automatizacije, robotike, IoT-a. Osim rada na tehnološkim projektima studenti su imali i radionice iz interpersonalnih vještina na kojima su bile u fokusu prezentacijske vještine i timski rad. Program je uključivao i stavljanje znanstveno-istraživačkog rada u širi kontekst kroz upoznavanje s konceptom odgovornog istraživanja i inovacija te utjecaju na ostvarivanje UN-ovih globalnih ciljeva održivog razvoja. Nije izostalo ni ugodno druženje na aktivnostima poput kuglanja ili stolnog tenisa. Na svečanosti zatvaranja, u ime dekana Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, jednim od suosnivača Ljetnog kampa, okupljenima se obratila i dr.sc. Maja Matijašević koja se osvrnula na 60-godišnju tradiciju strateške suradnje naše kompanije i ovog fakulteta te primijetila da je ovo studentima prilika da vide koji doprinos mogu dati društvu. Dekan FERIT-a iz Osijeka, dr.sc. Drago Žagar istaknuo je da je s Ljetnim kampom ideja stručne prakse zaživjela u punoj primjeni. Svoje iskustvo i završnu ocjenu sudjelovanja s okupljenima su podijelili Daniela Džal sa splitskog PMF-a i Josip Uršan s osječkog FERIT-a. Daniela je istaknula faktor iznenađenja u vidu otkrivanja koliko su joj znanja s fakulteta korisna dok je Josip naglasio da bi Ljetni kamp preporučio svakom studentu. Akademik Ignac Lovrek se također obratio okupljenima te primijetio da je Ljetni kamp sigurno najbolja ideja koja kod nas postoji u području suradnje obrazovanja i gospodarstva.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice