Novosti


Hrvatski san Ericssona Nikole Tesle

  Kategorije: Događanja


Kompanija Ericsson Nikola Tesla, najveći hrvatski izvoznik znanja i jedna od vodećih tvrtki na regionalnoj ICT sceni, svečano je obilježila 70 godina uspješnog poslovanja. Događaju za pamćenje u zagrebačkoj Areni prisustvovalo je više od 4000 uzvanika, poznatih osoba iz javnog života i znanstvene zajednice, kupaca, poslovnih partnera, zaposlenika i umirovljenika.

Prisutnima su se redom obratili: Gordana Kovačević, predsjednica kompanije; Franck Bouetard, predstavnik korporacije Ericsson i predsjednik Nadzornog odbora Ericssona Nikole Tesle; ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat kao izaslanik  predsjednika Vlade Republike Hrvatske te Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović.

Budući da okrugle rođendane prate promišljanja o najvažnijim trenucima povijesti uz neizostavni pogled u budućnost - upravo to je bila tema multimedijske glazbeno-scenske izvedbe koja otkriva kako je i zašto ova kompanija savladala zamke pretvorbe i privatizacije, smjena tehnologija, tržišta i društveno-političkih sustava.

Tezu o svojevrsnom ostvarenju hrvatskog sna pojasnila je upravo gđa. Kovačević, ukazavši na gotovo darwinistički model opstanka u poslovnom svijetu u kojem brzina učenja i prilagodbe stalnim promjenama predstavljaju ključnu razliku između onih koji nestaju i onih koji vode te pri tom poboljšavaju svijet u kojem živimo.

Čestitajući zaposlenicima i rukovodstvu Ericssona Nikole Tesle vrijedan jubilej, predsjednica RH je naglasila kako ova kompanija, koja već 70 godina pridonosi razvoju hrvatske ekonomije i društva te podiže ugled naše zemlje u svijetu, dokazuje da bolju budućnost možemo kreirati i u Hrvatskoj. 

G. Bouetard je istaknuo dugotrajno partnerstvo s korporacijom Ericsson koja je prepoznala kontinuirano dobre rezultate hrvatske kompanije, utemeljene na snažnom vodstvu te kompetentnim i motiviranim zaposlenicima - danas važnim članovima mnogih globalnih timova, uključujući i one koji rade na razvoju i uvođenju najsuvremenije 5G tehnologije.

Ministar Horvat je pozornost skrenuo na napore Vlade RH u poboljšanju položaja tvrtki koje se bave istraživanjem i razvojem.

Na kraju, ali ne manje važno - kroz 70 godina uspješnog rada kompanija je dokazala da se znanje, trud, inovativnost i odgovornost prema društvu, kao nezaobilazni faktor poslovanja, ipak isplate.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice