Novosti


Ericsson Nikola Tesla - dobitnik Indeksa DOP-a za odgovorno upravljanje okolišem

  Kategorije: Događanja Priznanja

Na godišnjoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju, 12. put za redom, dodijeljene su nagrade Indeksa DOP-a. U organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj i Hrvatske gospodarske komore, a u nazočnosti brojnih uglednih gostiju, nagrade su dodijeljene poduzećima za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju. Poduzeća su nagrađena u devet kategorija, a ove godine natjecalo ih se više od stotinu.

Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.

U kategoriji odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem ove godine nagrada je dodijeljena Ericssonu Nikoli Tesli.

Laureati

Preuzimajući nagradu u ime kompanije predsjednica Gordana Kovačević zahvalila je organizatorima na još jednom vrijednom priznanju Indeksa DOP-a ovaj put u kategoriji odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem. U svom govoru naglasila je: „Ericsson Nikola Tesla svake godine dobiva jedno od mogućih priznanja u nekoj od kategorija što je dokaz da su naš trud i rad prepoznati te da kompanija u svim područjima društvene odgovornosti i održivosti drži visoke standarde i pozitivno djeluje na ljude, poslovanje i društvo. Veseli me što je žiri ove godine prepoznao našu dobru praksu i pozitivan utjecaj na okoliš. Brojni su projekti kojima potvrđujemo svoju vodeću poziciju u tom području, od toga da smo jedina hrvatska kompanija koja je izmjerila vlastiti CO2 otisak pa do najvećeg projekta povećanja energetske učinkovitosti sufinanciranog sredstvima EU na čijoj realizaciji trenutno radimo pa do stalnog podizanja svijesti naših zaposlenika i svih naših dionika o potrebi zaštite i čuvanja okoliša.“

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman pohvalio je nastojanja HR PSOR-a i HGK da putem konkretnih aktivnosti pridonesu što učinkovitijem ostvarenju ciljeva održivog razvoja u sklopu Agende 2030.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice