Novosti


Švicarska nije zaustavila implementaciju 5G mreže - upravo suprotno!

  Kategorije: Tehnološki noviteti

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) demantirala je prethodno objavljene tvrdnje Hrvatske udruge za zaštitu od elektromagnetnog zračenja (HUZEZ) da je Švicarska nacionalna agencija za okoliš (BAFU) zaustavila implementaciju 5G mreže. Upravo suprotno, utvrđeni su načini na koje kantoni mogu nastaviti s izdavanjem dozvola za postavljanje 5G antena, a da se pritom poštuju propisane odredbe nižih razina zračenja.

Bern

Mjerenja napravljena na mjestima s velikim brojem korisnika pametnih telefona, poput trgovačkih centara, pokazala su izrazito niske razine zračenja 5G stanica pa je tako  najviša razina izmjerenog zračenja iznosila  tek 1,5 posto od propisanih vrijednosti. To je potpuno u skladu i s rezultatima studije mjerenja zračenja  Britanskog regulatora za elektroničke medije, napravljene u blizini 16 5G stanica postavljenih u deset gradova.

U objavi koju prenose brojni mediji ističe se da je implementacija mobilnih mreža pete generacije ključ buduće i sadašnje konkurentnosti te temelj razvoja gospodarstva jer otvara dosad nezamislive mogućnosti za primjenu u industriji, poljoprivredi, obrazovanju, zdravstvu i pametnoj gradskoj infrastrukturi. Širenje dezinformacija i raznih teorija zavjere prisutno je danas, baš kao pri implementaciji prethodnih generacija mobilnih mreža, premda zbog nekoliko ključnih funkcionalnih promjena 5G tehnologija čak smanjuje ukupnu izloženost zračenju, pojašnjava su u objavi.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice