Novosti


5G postignuća T-Mobile US s Ericssonom i partnerima iz ekosustava

  Kategorije: Tehnološki noviteti

T-Mobile surađuje s liderima u industriji, uključujući korporaciju Ericsson, u postizanju prvih važnih svjetskih koraka za samostalnu arhitekturu (SA) 5G.

T-Mobile US, Inc. objavio je nekoliko prvih važnih svjetskih koraka za samostalnu arhitekturu (SA) 5G. Veliki izumi zahtijevaju okupljanje cijele zajednice pa je T-Mobile blisko surađivao s liderima iz cijele industrije kako bi postigao nekoliko prvih svjetskih dostignuća. Ericsson mu je pomogao postići sljedeće:

  • Prva SA 5G sesija podataka između komercijalnih modema dva dobavljača u mreži u radu
  • Prvi niskopojasni SA 5G glasovni poziv koji koristi prebacivanje Evolved Packet System (EPS) na Voice over LTE (VoLTE). Ovo omogućava visokokvalitetne govorne usluge koje koriste VoLTE u SA arhitekturi dok industrija u potpunosti razvija Voice over New Radio (VoNR) 5G tehnologiju.
  • Prvi niskopojasni VoNR poziv na mreži u radu. VoNR omogućuje glasovne pozive putem 5G.
  • Prvi Video over New Radio (ViNR) na mreži u radu. ViNR omogućava da se visokokvalitetni videopozivi izvode izvorno, umjesto uz pomoć usluge Over the Top (OTT). Drugim riječima - nije potrebna aplikacija!
  • Konačno - nekoliko 5G prvijenaca s komercijalnim pametnim telefonom u mreži u radu, uključujući prvu SA 5G niskopojasnu podatkovnu sesiju, prvi poziv s opcijom prebacivanja EPS-a i prve pozive VoNR i ViNR.

"Snažne i pouzdane bežične mreže važnije su nego ikad, a ove su prekretnice veliki korak naprijed za cijeli bežični ekosustav", kaže Neville Ray, odgovoran za tehnologiju, T-Mobile US. "Samostalni 5G, u kombinaciji sa širokom i dubokom mrežom koju gradimo spajajući resurse T-Mobile US i Sprinta, ubrzat će usvajanje 5G i usluge te transformirati bežičnu mrežu!"

"Uz 5G mreže koje se šire diljem svijeta, prelazimo na sljedeću razinu: pripremamo svijet za samostalni 5G", kaže Fredrik Jejdling, izvršni potpredsjednik odgovoran za mreže u Ericssonu. „Koristeći Ericssonove komercijalne proizvode zajedno s T-Mobileom i našim partnerima u ekosustavu, pokazali smo potencijal samostalnog 5G na niskim pojasevima. Zajedničkim naporima postigli smo najnovije prekretnice koje unapređuju 5G tehnologiju. "

Cjeloviti izvorni članak

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice