Novosti


Ericssonov izvještaj: Vodič za transformaciju industrije 4.0 s privatnom mobilnom tehnologijom

  Kategorije: Trendovi

Najnoviji Ericssonov izvještaj vodič je za proizvođače u svladavanju izazova poput pada produktivnosti ili rasta, smetnji u lancu nabave i preuzetih fiksnih resursa te detaljno prikazuje korisničke slučajeve kako bi opisao što je potrebno za uspjeh u industriji 4.0. Za skraćivanje puta do pametne proizvodnje, privatne mobilne mreže daju brzu, pouzdanu i sigurnu povezanost koju proizvođači traže.

Prema Svjetskoj banci, udio proizvodnje u svjetskom bruto domaćem proizvodu (BDP) je otprilike 16%, što je čini kritičnim sektorom u globalnoj ekonomiji.

Za osiguravanje prednosti u konkurentskom okruženju, najnoviji Ericssonov izvještaj, “Povezana proizvodnja: Vodič za transformaciju industrije 4.0 s privatnom mobilnom tehnologijom", prikazuje kako proizvođači mogu imati koristi od sigurnih i pouzdanih privatnih mobilnih mreža visokih performansi za ubrzavanje pametne proizvodnje. Uz trenutne smetnje u proizvodnji i logistici nabave uzrokovane pandemijom, prevladava tranzicija prema industriji 4.0.

Ericsson je u suradnji s Hexagonom, svojim partnerom za industriju 4.0, istražio i identificirao najrelevantnije, zrele primjere pametne proizvodnje. Zasnovani na realnim kriterijima i stručnim mišljenjima, odabranih pet korisničkih slučajeva opisuju kako kompanije mogu prevladati izazove, poboljšati učinkovitost proizvodnje, povećati produktivnost, smanjiti održavanje te ostvariti povrat investicija. Korisnički slučajevi koji upotrebljavaju privatne mobilne mreže za omogućavanje pametne proizvodnje uključuju sljedeće:

  • Samostalni mobilni roboti (eng. Autonomous mobile robots, skrać. AMR) za automatizaciju proizvodnog lanaca u stvarnom vremenu
  •  Kolaborativni roboti (eng. Cobots) za veću radnu učinkovitost
  • Proširena stvarnost (eng. Augmented Reality - AR) za učinkovite kontrole kvalitete
  • Praćenje stanja imovine za produžetak neprekidnog rada
  • Digitalni blizanac za optimizirani rad

Transformacija industrijeU analizi ovih korisničkih slučajeva primijenjen je osnovni model tvornice: dobavljač u automobilskoj industriji srednje veličine u zapadnoj Europi s prihodom od 100 milijuna američkih dolara uz oko 500 zaposlenika i s bruto dobiti od 10%. Izvještaj procjenjuje da bi godišnja neto vrijednost (steady-state net value) za osnovni model tvornice dosegla 6 milijuna američkih dolara u petoj godini. Svih pet korisničkih slučajeva bi se isplatili u razdoblju od tri do pet godina, a kad bi bili primijenjeni zajedno, potpuno bi se isplatili u samo dvije godine.

Izvještaj također opisuje glavne izazove koje proizvođači moraju prevladati kako bi ostali konkurentni. Pad produktivnosti i rasta, smetnje u lancu opskrbe, zapošljavanje odgovarajućih talenata te teret naslijeđene mašinerije i imovine, neke su od prepreka. Održavanje i rekonfiguracija fiksne imovine (imovina koja je žičano povezana) su također skupi. S modernizacijom proizvodne infrastrukture, potreba za sigurnošću podataka i zaštitom od kibernetičkih napada postaje prioritet. Odgovaranje na očekivanja kupaca zahtijeva veliku fleksibilnost tvornica kako bi se proizvodnja brzo mogla prilagoditi njihovim potrebama.

Proizvođači sve više uviđaju vrijednost privatnih mobilnih mreža za svoje agilnije i konkurentnije poslovanje. Ericssonove Namjenske mreže mogu pomoći pružanjem odgovarajućih agilnih privatnih mreža visokih performansi koje proizvođačima garantiraju potrebnu povezanost i sigurnost.

Sachin Mathur, odgovoran za partnerstva u Hexagonovom odjelu za proizvodnu inteligenciju kaže, "Napravljen u suradnji s Ericssonom, ovaj izvještaj otkriva kako povezivanje opreme i osoblja u suvremenoj tvorničkoj okolini može povećati produktivnost i agilnost. Ti uvidi pokazuju vrijednost implementacije privatne mobilne mreže te kako povezanost s niskom latencijom može pomoći proizvođačima da prevladaju svoje izazove i podržati njihov prelazak na Industriju 4.0 povezivanjem podataka iz radnih operacija i kvalitete."

Thomas Norén, rukovoditelj Namjenskih mreža u Ericssonu komentirao je, "Ovaj vodič i korisnički slučajevi predstavljaju skok naprijed za pametnu proizvodnju te ukazuju na mnoge prilike i učinkovitosti koje se mogu dobiti. Ericsson je partner s rješenjima na kojeg se proizvođači mogu osloniti za brzu, pouzdanu i sigurnu povezanost kakvu samo 5G-spremne privatne mobilne mreže mogu dati."

Pročitajte izvještaj i pogledajte kalkulator vrijednosti za pametnu proizvodnju, koji daje uvid u potrebne troškove i ROI za Vašu primjenu.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

Povezano

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice