Novosti


Daljnja modernizacija mreže HT-a Mostar

  Kategorije: Investitori Ugovori

Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT-a Mostar, i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, potpisali su novi ugovor vrijedan 7,5 milijuna kuna čime se nastavlja uspješna dugogodišnja suradnja ovih kompanija.

Ugovorena je implementacija najnovije tehnološke inačice višemedijskog podsustava temeljenog na Internet protokolu (IP Multimedia Subsystem - IMS) koja omogućuje virtualizaciju mrežnih funkcija. U sklopu ugovora nadogradit će se i sustav za mjerenje performansi mreže. Također, bit će implementirano novo Ericsson Diameter Signaling Controller rješenje koje predstavlja odgovor na rastuću IP komunikaciju među mrežnim elementima jezgrene LTE mreže. Danas već 130 pružatelja usluga širom svijeta koristi ovo rješenje u cloud centrima kako bi LTE i VoLTE korisnicima osiguralo optimalnu pokrivenost. Dodatno, lakše upravljanje radom s korisnicima u mrežama roaming partnera postići će se uvođenjem rješenja Steering of Roaming. Aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah, unatoč izazovnim okolnostima u okruženju.

Realizacijom ovog ugovora HT-u Mostar će se omogućiti jednostavnije i agilnije upravljanje te održavanje ugovorenih rješenja kao i kreiranje novih naprednih usluga na zadovoljstvo krajnjih korisnika.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice