Novosti


Ericsson na vodećoj poziciji u Frost Radar™: Globalno tržište 5G mrežne infrastrukture, 2020

  Kategorije: Priznanja

S više od 130 komercijalnih 5G ugovora s pojedinim pružateljima komunikacijskih usluga i 83 5G mreže u radu širom svijeta, renomirana konzultantska kuća Frost & Sullivan proglasila je Ericsson vodećim na globalnom tržištu 5G mrežne infrastrukture u 2020. godini.

Koristeći prednosti trenutnog vodstva na tržištu 4G mrežne infrastrukture, Ericsson je, prema najnovijem izvještaju Frost Radar™, vodeći na tržištu 5G mrežne infrastrukture što uključuje radijske pristupne mreže (RAN), transportne mreže i jezgrene mreže, s jednom ili više edge mreža.

U svojem najnovijem izvještaju, analitička kuća Frost & Sullivan je zasebno prikazala vodećih 20 kompanija iz područja u kojem je više od 100 globalnih industrijskih igrača. Te su kompanije vodeće ili na cijelom tržištu, ili u određenom tržišnom segmentu, ili su bili  predvodnici u određenim segmentima. Izvještaj otkriva tržišnu poziciju kompanija u određenoj industriji korištenjem Frost Radar™ metodologije bodovanja rasta i inovacija.

Jan Karlsson, viši dopredsjednik i čelni čovjek Digitalnih usluga u Ericssonu komentirao je: “Biti priznat kao lider u globalnoj 5G mrežnoj infrastrukturi u Frost Radaru™ Frost & Sullivana ponovno naglašava Ericssonovo tehnološko vodstvo, tržišnu konkurentnost, inovacije i najvažnije, našu orijentiranost na kupce. Nastavljamo s velikim investicijama u 5G kako bismo imali najbolji portfelj mrežne infrastrukture i stručnjake koji mogu odgovoriti na potrebe naših kupaca.”

Indeksi rasta i inovacija

The Frost Radar™ mjeri stope rasta i apsolutni prihod te ih potom kombinira s nekoliko drugih čimbenika za mjerenje kretanja kompanije na osi rasta. Također mjeri inovativnost svake kompanije evaluacijom njezinog portfelja proizvoda, ispitivanjem skalabilnosti njezinih inovacija te promatrajući učinkovitost njezine R&D strategije kao i nekih drugih čimbenika.

Frost radar

Radarov indeks rasta (Growth Index - GI) mjeri kompanijski rast i povijesne podatke o njemu zajedno s njezinom sposobnošću razvoja i implementacije potpuno usklađene strategije rasta i vizije, gledajući njezin sustav planiranja rasta kao i njezine djelotvorne tržišne, konkurentske i korisničke fokusirane strategije prodaje i marketinga.

Komentirajući Ericsson i Indeks rasta, Troy Morley, viši industrijski analitičar u Frost & Sullivanovoj grupi Informacijsko-komunikacijska tehnologija primjećuje: “Kao lider na tržištu 4G infrastrukture, Ericsson ulazi na 5G tržište s velikom bazom kupaca. Kompanija je napravila odličan posao u zadržavanju postojećih i osvajanju novih kupaca: izvještava o 118 komercijalnih 5G sporazuma i 68 objavljenih 5G ugovora*. Ericsson ima značajnu bazu kupaca koji još nisu prešli na 5G, ali će to učiniti u budućnosti. Posljednjih nekoliko godina prilagođava cijelu svoju strategiju s fokusom na profitabilnost. Nedavno je pokazao da je preokret bio uspješan te je značajno poboljšao profitabilnost i financijsku poziciju.”

Radarov Inovacijski indeks mjeri kompanijsku sposobnost razvoja proizvoda/usluga/rješenja (s jasnim razumijevanjem disruptivnih mega-trendova) koje su globalno primjenjive, mogu se razviti i proširiti na više tržišta te su usklađene s potrebama kupaca koje se mijenjaju.

Vezano za Ericsson i Inovacijski indeks, Morley kaže: “Ericsson je dokazao svoju sposobnost da globalno proširi svoje inovacije s 2G, 3G, 4G, i sada 5G. Za 5G, korporacija trenutno izvještava o 72 5G mreže u radu u 37 zemalja* (najviše što je Frost & Sullivan vidio objavljeno). Korporacija snažno investira u istraživanje i razvoj, što je ključno na tržištu u kojem se tehnologija stalno razvija. Ericssonov portfelj proizvoda uključuje sva područja 5G mrežne infrastrukture kao i prethodne generacije mrežne infrastrukture. Uskoro će ponuditi otvorena i virtualna RAN rješenja uz svoja tradicionalna RAN rješenja. Ericssonov glavni fokus je na tržište pružatelja komunikacijskih usluga, a korporativna strategija je i dalje usredotočena na potrebe pružatelja komunikacijskih usluga u cijelom svijetu koje se razvijaju.”

Vodeći 5G portfelj

Morley kaže da Ericsson nastavlja poboljšavati svoj već impresivni 5G portfelj. Ericsson je razvio svoju 5G ponudu s kraja na kraj koja uključuje Ericsson Radio System, 5G jezgrenu mrežu, orkestraciju i 5G transportnu mrežu te profesionalne usluge. Uveli su inovativna softverska rješenja poput Ericsson Spectrum Sharinga, 5G agregacije nosača (eng. carrier aggregation) i pojačivača uzlazne veze (eng. Uplink Booster), za značajno poboljšanje pokrivenosti, propusnosti korisničkih podataka i iskoristivosti spektra.

Ova rješenja daju podršku pružateljima usluga u implementaciji i razvoju 5G za osiguravanje najboljeg iskustva krajnjih korisnika. Uz to, proizvodi iz Ericsson Radio System portfelja isporučeni od 2015. mogu podržati 5G New Radio (NR) putem instalacije softvera s udaljenosti.

Ericsson Digital Services nudi rješenje s cloud-native dvojnom 5G jezgrenom mrežom za inteligentnije mreže koje pokreću pametnije poslovanje, što pružateljima komunikacijskih usluga omogućava da mobilnim korisnicima i industriji ponude mnoštvo novih poslovnih prilika. Ericssonova rješenja za automatizaciju mreže će poboljšati učinkovitost mreže, njezin rad, korisničko iskustvo te omogućiti nove izvore prihoda na temelju novih 5G korisničkih slučajeva.

Ericssonovo rješenje dvojne 5G jezgrene mreže spaja evoluiranu paketsku jezgrenu mrežu (eng. Evolved Packet Core) i mrežne funkcije 5G jezgrene mreže u zajedničku cloud-native platformu koja podržava samostalnu i nesamostalnu 5G NR, te 4G, 3G i 2G.

Prethodno je objavljeno da je nezavisna kompanija za IT istraživanje i savjetovanje u industriji, Gartner, imenovala Ericssona vodećim u svojem magičnom kvadrantu 2021. za 5G mrežnu infrastrukturu za pružatelje komunikacijskih usluga (eng. 2021 Magic Quadrant for 5G Network Infrastructure for Communications Service Providers).

Preuzmite cijeli izvještaj: Frost Radar™: Global 5G Network Infrastructure Market, 2020 (eng.)

*Ove su brojke izvještavane u vrijeme izrade i publikacije Radara, a najnovije su brojke dostupne na internetskoj stranici Ericssonovi 5G ugovori.

 

VIŠE INFORMACIJA (eng.):

Ericsson 5G

Ericsson 5G RAN

Ericsson 5G Core

Ericsson Radio System

Ericsson Spectrum Sharing

Ericsson 5G carrier aggregation

Ericsson Uplink Booster

Ericsson Cloud Native

CSPs guide to build a cloud native 5G Core

 

Ericsson 5G Contracts

Press Release: Ericsson named a Leader in the 2021 Gartner Magic Quadrant for 5G Network Infrastructure for Communications Service Providers report

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice