Novosti


Visoka delegacija UNICEF-a posjetila kompaniju

  Kategorije: Događanja Priznanja

Vodeća globalna organizacija u promociji i zaštiti prava djece danas djeluje u 190 zemalja svijeta, uključujući Hrvatsku u kojoj je to bila prva međunarodna organizacija s uredom otvorenim u našoj zemlji, čak prije njenog formalnog priznavanja. Cilj je UNICEF-a osigurati da svako dijete ostvari svoje pravo na zdravstvenu skrb, obrazovanje, zaštitu i jednakost, kako propisuje Konvencija o pravima djeteta, koju su potpisale i ratificirale gotovo sve zemlje članice Ujedinjenih naroda. Potaknuta podrškom Ericssona Nikole Tesle i njenih trkača uspješnoj realizaciji Mliječne staze te doprinosom u vidu sudjelovanja predstavnika kompanije u UNICEF-ovom Think Tank-u o dječjim pravima i DOP-u, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo i suradnice posjetile su zagrebačko sjedište kompanije.

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku je predsjednici kompanije uručila zahvalnicuUz upoznavanje s poslovanjem, predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević posebno se osvrnula na dobre prakse i modele potpore roditeljima i djeci koji su na raspolaganju našim zaposlenicima. Zaposlenici tako ostvaruju pravo na potporu za svako novorođeno dijete u iznosu od 10.000 kuna neto, na jednokratnu godišnju pomoć u visini od 20.000 kuna bruto uz još dodatna 2 dana godišnjeg odmora za dijete s posebnim potrebama, subvencije za vrtić za svako dijete, mogućnost dovođenja djece na radno mjesto kada se za to ukaže potreba, fleksibilno radno vrijeme, slobodne dane za prenatalni pregled, stanke za dojenje, jednako pravo očeva na roditeljski dopust, stipendije za školovanje djece preminulih zaposlenika i dr.

Obilazak Data centraU kontekstu takve korporativne brige o potrebama malenih članova našeg društva odlično se uklopila ideja o humanitarnoj utrci s vrijednim ciljem. Za učešće u Mliječnoj stazi u 2018., 2019. i 2021. godini, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku je predsjednici kompanije uručila zahvalnicu, a otvoren je dijalog i za suradnju na nekim drugim ciljevima i projektima. Posjet je zaokružen obilaskom našeg novoizgrađenog Data centra.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice