Novosti


Ericsson Nikola Tesla dobitnik nagrade „Hrvoje Požar“

  Kategorije: Događanja Priznanja

Na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada „Hrvoje Požar“ Hrvatskog energetskog društva i Zaklade „Hrvoje Požar” održanoj 14. veljače 2022. u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, dr.sc.Tomislav Ćorić, uručio je predsjednici Ericssona Nikole Tesle, mr.sc. Gordani Kovačević prestižnu godišnju nagradu u kategoriji za realiziran projekt racionalnog gospodarenja energijom.

Nagrade „Hrvoje Požar“ Radi se o projektu “Povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u Ericssonu Nikoli Tesli d.d.“ ukupne vrijednosti 63,4 milijuna kuna sufinanciranim sa 17 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija“ 2014.- 2020.“ Realizacijom ovog projekta očekivane godišnje uštede energije u kampusu Ericssona Nikole Tesle su 4,6 milijuna KWh uz smanjenje emisije CO2 za 1400 t godišnje.

Tijekom dodjele istaknuto je kako ova nagrada dodatno potvrđuje strateško usmjerenje kompanije prema okolišu i zajednici u kojoj djeluje sukladno Europskom zelenom planu i ciljevima održivog razvoja UN.

Predsjednica kompanije Gordana Kovačević, komentirala je: „Ericsson Nikola Tesla najveći je hrvatski izvoznik znanja i lider u implementaciji suvremenih ICT tehnologija i inovativnih rješenja koja doprinose ostvarenju globalnih ciljeva održivog razvoja. Uz to što svojim djelovanjem podižemo konkurentnost i održivost hrvatskog gospodarstva strateški smo orijentirani i na održivost u poslovanju. Kontinuirano sagledavamo vlastiti utjecaj na klimu i okoliš te sustavno optimiziramo potrošnju energenata i ostalih prirodnih resursa. To su važni temelji naše kompanijske kulture i strategije koji se konkretiziraju djelovanjem u području očuvanja klime i okoliša u skladu s definiranim ciljevima.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice