Novosti


Ericsson Nikola Tesla Grupa - priopćenje

  Kategorije: Investitori Obavijesti

Situacija uzrokovana invazijom na Ukrajinu sve nas je šokirala i izazvala brojne reakcije u društvenom, političkom i gospodarskom pogledu. U Ericsson Nikola Tesla Grupi suosjećamo s ukrajinskim narodom, a svoju solidarnost iskazujemo kao kompanija i pojedinci na različite načine.

Ovi tragični događaji doveli su do tektonskih poremećaja i značajno otežavaju poslovanje Ericsson Nikola Tesla Grupe na nekim tržištima. Grupa nema ugovornih obveza u Rusiji i Ukrajini, no politička i ekonomska nesigurnost koja je prerasla u rizičniji oblik uvjeta poslovanja za sada nepovoljno utječe na realizaciju ugovorenih poslova Ericssona Nikole Tesle u Bjelorusiji kao i na nove planirane poslovne prilike.

U toj zemlji imamo svoju lokalnu kompaniju s 25 zaposlenika, a među našim najznačajnijim aktivnostima možemo navesti proširenja LTE mreža za tamošnje operatore te informatizaciju središnjeg zdravstvenog sustava te zemlje.

Prihodi od navedenih aktivnosti su u 2021. godini imali udjel od oko 4% u ukupnim prodajnim rezultatima Grupe te su značajno doprinijeli operativnom novčanom toku.

Uprava i Izvršno poslovodstvo kontinuirano prate situaciju kako bi pravovremeno reagirali i ublažili rizike. Pri tome djelujemo sukladno obvezujućoj legislativi, sankcijama i restriktivnim mjerama među kojima izdvajamo odluke EU, Republike Hrvatske, HBOR-a, Svjetske Banke te Ericssonove smjernice.

Premda je situacija zahtjevna i neizvjesna na nekoliko tržišta, Uprava i Izvršno poslovodstvo procjenjuju da je Ericsson Nikola Tesla Grupa poslovno i financijski stabilna. Mogući prekid naših aktivnosti na tržištu Bjelorusije zasigurno bi utjecao na naše planove i rezultate posebno na planirani prihod od prodaje, operativnu marginu i operativni novčani tok,  no u konačnici ne bi narušio poslovnu i financijsku stabilnost Ericsson Nikola Tesla Grupe.  

S obzirom na široku lepezu poslova i tržišta na kojima naši stručnjaci rade, poduzimamo  aktivnosti za smanjenje negativnog utjecaja ove krize na poslovanje kroz povećanje angažmana naših stručnjaka na razvojno-istraživačkim poslovima i drugim  visokovrijednim uslugama  u okviru globalne organizacije. 

Zadržavamo fokus na prioritetima, djelujemo s integritetom, odgovorno i empatično u odnosu na sve naše dionike.

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice