Novosti


Komunikacijska rješenja predstavljena na 5G danu

  Kategorije: Događanja

Treći '5G dan' u organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) u Zagrebu je okupio stručnjake i menadžere iz niza industrija, gospodarstva i državnih tijela. Zapaženo mjesto imao je demo prostor naše kompanije na kojem su prikazane najnovije Ericssonove radijske jedinice te primjena 5G mreža u industriji.

Treći '5G dan' u organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) u Zagrebu je okupio stručnjake i menadžere iz niza industrija, gospodarstva i državnih tijela. Održana su predavanja i paneli vezani uz različite aspekte primjene 5G tehnologije u razvoju društva. Zapaženo mjesto imao je demo prostor Ericssona Nikole Tesle na kojem su prikazane najnovije Ericssonove radijske jedinice te primjena 5G mreža u industriji.

Uz predstavljanje Ericssonovog rješenja za privatne mreže koje se može koristiti u nizu industrija, prikazan je i konkretan korisnički slučaj uporabe 5G i privatnih mreža u skladištima. Demo prikazuje dron spojen na privatnu 5G mrežu koji automatizirano nadzire stanje na skladištu. Uz pomoć videostreaminga, obradom podataka na rubu mreže prati se trenutna lokacija i upravlja putanjom drona i što je najvažnije, podaci o inventaru upisuju se u bazu te se dobiva uvid u trenutačno stanje na skladištu što omogućuje efikasno upravljanje  i neprekidan rad skladišta bez zaustavljanja rada zbog inventure.

Od radijskih jedinica predstavljen je cijeli raspon proizvoda; Ericsson Radio Dot za pokrivanje interijera, AIR 3227 radijska jedinica za pokrivanje midband frekvencija te StreetMacro 6701 jedinica za sve aktualniji spektar visokih frekvencija kao sljedeći korak u razvoju nacionalnih 5G mreža.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice