Novosti


Na FER-u održana DIRA 2022

  Kategorije: Događanja

Diplomska radionica Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija (ZESOI) - DIRA po trinaesti je put održana na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.


 DIRA je godišnji skup koji okuplja diplomante, nastavnike te Gospodarski savjet ZESOI-ja koji čine iskusni profesionalci, direktori, članovi uprava, voditelji razvoja i inženjeri iz istaknutih poduzeća koja zapošljavaju inženjere FER-a. 
Stalni član tog sastava je i prof. dr. sc. Darko Huljenić, direktor ETK Istraživanja. 
Za sudjelovanje na radionici s prezentacijom rada mogu se prijaviti studenti koji završavaju diplomski rad u ljetnom semestru. Svrha radionice je dati studentima priliku za prezentaciju rezultata svojih diplomskih radova te omogućiti interakciju s istaknutim gospodarstvenicima. Članovi stručnog povjerenstva procjenjuju radove, a tri najbolja rada se nagrađuju. Ovogodišnju prvu nagradu osvojio je Matija Purgar koji trenutno u našoj kompaniji radi kao student helper. 
Ericsson Nikola Tesla bio je sponzor druge nagrade, a osvojio ju je Luka Klaić s temom „Usporedba rezultata simulacije kapacitivnih beskontaktnih elektroda s rezultatima sklopovske izvedbe“.
Uz prezentacije tri najbolja i nagrađena diplomska rada, studentice, studenti i svi okupljeni imali su priliku prisustvovati i 15-minutnoj prezentaciji svojevrsnog laureata DIRA-e, našeg kolege Marka Matijaščića. Marko je već prisustvovao na DIRA-i, ali kao student 2018. godine, kada je bio nagrađen prvom nagradom. Nakon toga se odmah zaposlio u Ericsson Nikoli Tesli gdje radi u našem R&D-u. Markovo zanimljivo izlaganje bilo je fokusirano na Signal Processing – domenu u kojoj najviše radi, a kroz koje je na poticajan način objasnio široke mogućnosti rada i dodatnog razvoja znanja i vještina nakon završetka studija.  
Sve radove, među kojima je i onaj od Filipa Sučevca koji je također naš student helper, ostali studenti, ali i profesori mogli su u obliku plakata pogledati protekli tjedan u galeriji FER-a. Ako ste propustili priliku, a imate interes pogledati što su sve studenti stvarali proteklih mjeseci, sve radove možete u video formatu pogledati na YouTube stranici zavoda

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice