Novosti


Inovativni i motivirani za suočavanje s izazovima

  Kategorije: Događanja Portfelj

Jelena Jurišić, rukovoditeljica područja za ePoslovanje predstavljala je Ericsson Nikolu Teslu na ovogodišnjem četvrtom JumpIT Forumu, godišnjem okupljanju stručnjaka iz ICT industrije, bankarskog i financijskog sektora.


U fokusu ovogodišnjeg JumpIT foruma pod nazivom Novo „Novo normalno“ bila su praktična iskustva poslovanja u uvjetima „novog normalnog” te očekivanja vezana uz neposrednu budućnost. U dva dana Foruma održano je 14 prezentacija te četiri panel rasprave.
U prezentaciji na temu poslovanja u vrijeme pandemije predstavnica kompanije je govoreći o kompanijskoj prilagodbi i iskustvima u digitalizaciji javne uprave suočila negativni kontekst s pozitivnim ishodima koji su iz njega proizašli. Birokracija, papirologija, čekanje u redovima, zatvaranje šaltera baš onda kad ste vi sljedeći na redu… su tako suprotstavljeni ubrzanom procesu digitalne transformacije  javne uprave koji je unio dugo-očekivane  pozitivne promjene u administrativnom sektoru. Naime, za pojedine iskorake u digitalnom smjeru u javnoj upravi često su bile potrebne godine. Ponekad je sporost bila uvjetovana prilagodbom zakonske regulative, a češće ljudskom nesklonosti prema promjenama u odnosu na tradicionalne načine rada. Izvanredna situacija pandemije sve nas je primorala da drukčije sagledamo promjene koje donosi razvoj tehnologije te da uvidimo mnogobrojne dobrobiti digitalizacije i njezin pozitivan učinak na poslovanje, ali i na naše živote. „Ericsson Nikola Tesla je kompanija koja ima bogato iskustvo u transformacijskim procesima uzrokovanim razvojem tehnologije. Kroz više od sedam desetljeća poslovanja kompanija se uspješno prilagođavala promjenama i spremno odgovorila na sve izazove, uključujući i COVID-19 pandemiju. Naime, za nas su izazovi prilike da dokažemo svoju motiviranost i inovativnost, a upravo su te dvije glavne osobine naših zaposlenika bile ključne za  poslovni uspjeh u izvanrednim okolnostima. Kao jedna od vodećih kompanija u ICT sektoru, najveći hrvatski izvoznik znanja i kompanija čiji stručnjaci sudjeluju u globalnom razvoju najnovijih tehnologija spremni smo podijeliti svoja znanja i iskustva s drugima kao bismo dali svoj doprinos što bržoj digitalnoj zelenoj tranziciji Hrvatske.“ rekla je Jelena Jurišić.   

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice