Novosti


Sudjelovali smo na 4. DOVIK-u u Osijeku

  Kategorije: Događanja

Dan Otvorenih Vrata i dan Karijera (DOVIK) na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) jedan je od važnijih sajmova studentskih poslova kada je riječ o fakultetima u STEM području. Vezano uz zapošljavanje u IT-u, ne treba posebno napominjati kako „posla uvijek ima“ i uvijek su nam potrebni pametni mladi ljudi, kakvi s FERIT-a izlaze na tržište rada, stoga i ne čudi da se u simpatičnom šatoru ispred glavne zgrade FERIT-a našlo nekoliko desetaka tvrtki koje prvenstveno nude neki od poslova mladim developerkama i developerima.

Među njima je naravno bila i kompanija Ericsson Nikola Tesla, koja u Osijeku ima ured od 2018. godine i tamo zajedno sa studentima broji gotovo 100 djelatnika. S obzirom da smo imali jako puno toga za pokazati (naime u Osijeku su zastupljena sva tri naša velika odjela), imali smo dva štanda: jedan u šatoru, dok je drugi (onaj s AR-om i VR-om) bio ispred samog šatora, uz još nekoliko firmi koje su također imale interaktivni sadržaj.

Iako se na samom početku, oko 10 sati ujutro, činilo da su studenti „zaružili“ u izlasku četvrtkom, ubrzo se stvorila očekivana gužva i ukupno desetak naših kolega, koliko je bilo angažirano za ovo događanje, počeli su pričati svoja iskustva studentima. Te „priče iz vlastitih cipela“ kulminirale su na jednosatnom predavanju koje su studentima izveli kolege iz osječkog ureda. Upravo su ta, osobna iskustva najbitniji dio cijele ove priče, jer direktno i iskreno pričaju specifične priče ljudi koji kod nas rade.

Jesen je nakon proljeća najaktivnije doba za predstavljanje studentskoj populaciji, tako da za već nešto manje od 2 tjedna posjećujemo Rijeku, a nakon toga imamo još nekoliko događanja u Zagrebu. Držite nam fige da motiviranim mladim ljudima vjerno prenesemo zanimljive stvari koje radimo.

Kompanijske komunikacije

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice