Novosti


Aktivno na konferencijama iz područja zdravstva

  Kategorije: Događanja

Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle aktivno su sudjelovali na nedavnim konferencijama u području zdravstva prezentirajući postojeće digitalne mogućnosti nacionalnog zdravstvenog sustava, kao i buduće planirane i potencijalne funkcionalnosti.

U Splitu je krajem rujna i početkom listopada održan 6. hrvatski kongres školske i sveučilišne medicine, kao i 21. kongres EUSUHM (European Union for School and University Health and Medicine). Darko Gvozdanović, voditelj poslovnog područja eZdravstvo predstavio je temu „National Croatian eHealth system (CEZIH) as enabler for public health improvement“. Darko ističe: „Ovaj važan sustav već godinama podržava procese pružanja zdravstvene skrbi, olakšava posao zdravstvenim djelatnicima, a pacijentima nudi nove mogućnosti za brigu o svojem zdravlju. Naravno, postoji i mnogo ideja kako ići dalje ali i kako se i već prikupljeni podaci mogu dodatno koristiti. Veseli me odličan odaziv posjetitelja koji su postavili niz pitanja.“

Uslijedio je Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, 125. po redu, koji je organizirala Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske u Vodicama, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske. O e-Kartonu govorili su Tanja Bedovec (Ministarstvo zdravstva RH) i Goran Streny iz naše kompanije koji su u zajedničkoj prezentaciji predstavili projekt kojim se želi povećati korištenje eKartona, kroz ciljane edukacije, uključivanje specijalizanata i druge poticaje. Dio prezentacije Gorana Strenya bila je vrlo zanimljiva demonstracija rada eKartona u kojoj je detaljno objasnio sve mogućnosti aplikacije. Također je predstavljen čitav niz projekata vezan za informatizaciju u budućnosti. Ravnatelji i zamjenici ravnatelja bolnica su na okruglom stolu nakon prezentacije istaknuli važnost korištenja eKartona u svakodnevnim aktivnostima liječnika, prednosti koje donosi liječnicima i, što je još važnije, samim pacijentima. Održan je i okrugli stol o e-Kartonu na kojem je sudjelovao Darko Gvozdanović koji je između ostalog ukazao na moguće pravce nadogradnje eKartona u budućnosti.

Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je daljnju digitalizaciju kao važan dio reforme, ali i zavidnu razinu našeg nacionalnog informacijskog sustava zdravstva (CEZIH) već danas. Spomenuo je već svima poznate funkcionalnosti elektroničkog recepta i  elektroničke uputnice te najavio šire korištenje eKartona.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice