Novosti


Priznanje ECO Lider Invest za investiciju u novi Podatkovni centar

  Kategorije: Događanja Priznanja Projekti

Poslovni tjednik Lider pokrenuo je 2016. godine projekt Lider Invest u okviru kojeg se nagrađuju najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj. Na svečanosti proglašenja, kompaniji je dodijeljeno priznanje ECO Lider Invest, za investiciju koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša.


Cilj ovog projekta je promicanje ulaganja kojima se otvaraju nova radna mjesta, povećava izvoz i stvara dodatna vrijednost. Među dobitnicima priznanja za najbolje projekte, čija je proizvodnja počela u periodu od  siječnja 2019. do  siječnja 2022. godine, je i Ericsson Nikola Tesla. Na svečanosti proglašenja, kompaniji je dodijeljeno priznanje ECO Lider Invest, nagrada za investiciju koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša. Stručni odbor ocijenio je da naša investicija u novi Podatkovni centar zadovoljava sve tražene kriterije. U ime kompanije priznanje je primio Hrvoje Benčić, direktor rješenja i usluga za kupce. 

Ova investicija kvalitetno oslikava strategiju Ericssona Nikole Tesle i fokus kompanije na održivo poslovanje. Uz ekonomske i društvene, uključuje postavljanje konkretnih ciljeva u području očuvanja klime i okoliša te postupanje u skladu s njima. 
Izrada novog, energetski učinkovitog Podatkovnog centra, s konsolidiranom infrastrukturom napajanja, mreže i poslužitelja, koji zadovoljava sve ekološke i sigurnosne standarde kao i poslovne zahtjeve, značajno pridonosi ostvarenju tih ciljeva.

Prelaskom na novu infrastrukturu Podatkovnog centra dodatno je smanjen ugljični otisak i potrošnja energije uz istovremeno efikasnije upravljanje i povećanje fleksibilnosti za naše korisnike. Zanimljivo je spomenuti da je modernizacija sustava grijanja i hlađenja omogućila i grijanje većeg dijela našeg kampusa otpadnom toplinom iz prostora Podatkovnog centra i maketa.
 
Novi centar omogućuje i proširenje kompanijskog portfelja novim uslugama i rješenjima jer implementirane tehnologije garantiraju veće brzine i kapacitete što je imperativ današnjeg tržišta.

Čestitamo i Branku Dronjiću, direktoru Poslovne jedinice za IT i ispitnu okolinu,  i svim stručnjacima koji su radili na realizaciji modernog Podatkovnog centra Ericssona Nikole Tesle.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice