Novosti


Najbolja usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja

  Kategorije: Događanja Investitori Priznanja

U sklopu konferencije o korporativnom upravljanju u organizaciji Hanfe i Jutarnjeg lista, Ericssonu Nikoli Tesli d.d. dodijeljeno je priznanje za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja u 2021. godini.

Na konferenciji "Korporativno upravljanje u Hrvatskoj - održivost i povjerenje u izazovnim vremenima“ Ericssonu Nikoli Tesli d.d. dodijeljeno je priznanje za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja među izdavateljima na Redovitom tržištu Zagrebačke burze prema pokazateljima u 2021. godini. Ovim okupljanjem gospodarstvenika, koje tradicionalno organiziraju Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i Jutarnji list, želi se istaknuti važnost kvalitete korporativnog upravljanja za pojedinačni poslovni uspjeh kompanija kao i za opći gospodarski rast. Naglasak ovogodišnje konferencije bio je na održivosti i povjerenju u izazovnim vremenima.
Okupljenima su se obratili Ivan Paladina, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine  i Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe. Uvodno izlaganje održao je Carmine Di Noia, direktor Uprave za financijske poslove i poduzetništvo Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj. Rezultate Godišnjeg izvještaja o korporativnom upravljanju za 2021. predstavio je Jurica Jednačak, član Upravnog  vijeća Hanfe.
U ime Ericssona Nikole Tesle d.d. nagradu je preuzela predsjednica kompanije te je tom prilikom istaknula kako su visoki standardi korporativnog upravljanja dio poslovnog života kompanije, naš način rada i jedan od temelja naše kompanijske organizacijske kulture visokih performansi. Također je naglasila da su u kompaniji jasno definirane odgovornosti Nadzornog odbora, Uprave, izvršnog poslovodstva, ali i svakog zaposlenika te kako nam je ova nagrada poticaj za dalje.
U sklopu konferencije održana je i panel-rasprava „Korporativno upravljanje na prekretnici“ na kojoj su uz našu predsjednicu sudjelovali Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe, Saša Drezgić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe i Petar Vlaić, predsjednik Uprave Erste Plavih mirovinskih fondova. U panelu se raspravljalo o utjecaju izazova, kojima trenutno svjedočimo, na redefiniranje principa korporativnog upravljanja i potrebnim promjenama vezano za prilagodbu na puno izazovnije uvjete poslovanja.
Gordana Kovačević govorila je o jasnoj povezanosti dobrog korporativnog upravljanja i uspjeha kompanije. Naglasila je kako su na promjene i rizike puno otpornije kompanije koje imaju dobro definiranu strategiju koju kontinuirano prilagođavaju i po potrebi mijenjaju. Također je istaknula da svaka kompanija ima svoje specifičnosti te da se neka rješenja u korporativnom upravljanju ne mogu preslikavati na sve tvrtke, a kao primjer navela je načelo jednake zastupljenosti žena i muškaraca u tijelima upravljanja.  Zbog manjeg broja žena koje upisuju tehničke fakultete, trenutno nije realno očekivati jednaku zastupljenost žena i muškaraca u upravljačkim tijelima IT kompanija. Također je naznačila da vjeruje kako će vremenom kompanije postići takav nivo zrelosti da neće biti potrebno postavljati ciljeve za postotak žena u upravljačkim tijelima te da će ključni biti znanje, kompetencije, liderstvo i spremnost na preuzimanje odgovornosti. Ericsson Nikola Tesla je upravo takva kompanija.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice