Novosti


Sudjelovali smo na Švedskom danu na EFZG-u

  Kategorije: Događanja

U utorak 29. studenog na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, održao se Švedski dan koji su organizirali Veleposlanstvo Švedske i EFZG. Događaj je zamišljen kao panel rasprava, koja se nastavila uz neformalno druženje sa studenticama i studentima, uz tradicionalnu švedsku Fiku.
Tema panela bila je “Path towards sustainability & innovation”: što su inovacije, što je potrebno da one budu uspješne te kako pronaći rješenja za postavljanje sustava koji potiče inovacije.
Uz Ericsson Nikolu Teslu u panelu su sudjelovale tvrtke Bjelin, Foreo i IKEA. Naša predstavnica bila je Snježana Ivezić (Head of Customer Solution Croatia&BH), koja je objasnila na koji način Ericsson Nikola Tesla doprinosi razvoju društva i gospodarstva.
U dijalogu sa sugovornicima istaknula je: „Mi smo velika kompanija u Hrvatskoj, a i u Ericssonovoj grupaciji i na to smo ponosni, jer smo taj status izborili zahvaljujući stručnosti naših ljudi te kvaliteti naših isporuka. Radimo izuzetno kompleksne telekomunikacijske i ICT projekte u Hrvatskoj, ali i širom svijeta te i tako doprinosimo napretku društva u cjelini. To na neki način shvaćamo i našom obvezom jer smo kompanija s najviše vrhunskih ICT stručnjaka. Naime, u Ericsson Nikola Tesla Grupi radi više oko 3500 zaposlenika, od kojih je preko 1800 software developera. Uz ekspertizu u području telekomunikacija,  mrežnih servisa i usluga te području razvoja i istraživanja, imamo veliko iskustvo i reference u razvoju i implementaciji nacionalnih sustava poput eZdravstva, zemljišnih knjiga i katastra, hitnih službi (112), nadzora granica itd.“
Druženje se nastavilo kroz spomenutu Fiku. Inače, Fika je za Šveđane puno više od same kave. To je društveni događaj i prilika za druženje uz kavu ili čaj te tradicionalna peciva i kolače. Na Švedskom danu, Fika je bila odlična prilika za networking sa studenticama i studentima, ponajviše EFZG-a, ali i ostalih fakulteta. Uz Snježanu Ivezić ovom događanju prisustvovali su i Luka Gaćina iz financija te Nikica Vojvodić iz ETK/S.
Na samom kraju, nova dekanica Ekonomskog fakulteta Izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ, ugostila je predstavnike svih kompanija koje su sudjelovale.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice