Novosti


Sudjelovali smo u panel raspravi na Girls own STEM

  Kategorije: Događanja

Na nedavno održanom panelu pod nazivom „Zašto je rodna ravnopravnost važna za STEM“ sudjelovala je i naša kompanija. Raspravu je organizirala Udruga Bioteka, a održala se u zagrebačkom hotelu Sheraton, u sklopu projekta „Girls own STEM“, sjajne inicijative koja je na međunarodnom STEM natječaju zaklade GlobalGiving u području obrazovanja u srpnju 2022. u svjetskoj konkurenciji prijavljenih projekata osvojila prvo mjesto.

Projekt obuhvaća 50 mladih djevojaka koje dolaze iz sredina i okolnosti s mnogo manje mogućnosti od prosječnih, prilikom čega djevojke prvo polaze STEM edukativni kamp, a nakon toga provode vlastite mini projekte kojima rješavaju konkretne okolišne i društvene probleme u lokalnim sredinama diljem RH.

Sa strane Ericssona Nikole Tesle, u panelu je sudjelovala Snježana Ivezić, rukovoditeljica jedinice Digitalni servisi koja je s mladim djevojkama podijelila iskustva iz svoje poslovne karijere. Nakon diplome na FER-u, Snježana se zaposlila u Tesli, u vrijeme kad je žena u STEM području bilo puno manje nego danas. Sa smiješkom na licu prisjetila se situacije kad je još prilikom prvog razgovora za posao dobila pitanje  „a što će cura poput tebe među inženjerima“? No, to Snježanu nikad nije smetalo. Tijekom godina, izgradila je svoju karijeru i poziciju kroz rad i čvrste stavove, te se svojom stručnošću i širokim znanjem etablirala u lokalnom i globalnom timu.

Njezina inspirativna priča očito se jako dojmila slušateljicama jer je putem rasprave, koja se odužila i nakon samog predavanja, bilo mnoštvo pitanja, a s naše strane i savjeta o tome kako izgraditi uspješnu karijeru u STEM-u. Vjerujemo kako će ovaj događaj biti vjetar u leđa mladim djevojkama koja će ih dodatno ohrabriti u prvim koracima njihove, vjerujemo, uspješne STEM karijere, te nam je zato iznimno drago da smo dali i svoj doprinos.   

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice