Novosti


Ericsson Nikola Tesla o zelenoj tranziciji na Mostarskom sajmu 2023

  Kategorije: Događanja

Na Međunarodnom sajmu gospodarstva 2023. u Mostaru koji je ove godine 24. put ugostio gospodarstvenike iz regije i svijeta, kao i brojne regionalne državnike i goste već tradicionalno je sudjelovala i naša kompanija.

Sajam je održan od 2. do 6. svibnja, a ove je godine okupio gotovo 800 izlagača iz 30 zemalja. Ericsson Nikola Tesla je kao vodeći regionalni isporučitelj suvremenih informacijsko-komunikacijskih proizvoda, rješenja, softvera i usluga svojim kupcima, široj poslovnoj i akademskoj zajednici, kao i zainteresiranim građanima prezentirao kompanijska rješenja za unaprjeđenje poslovanja i života ljudi. Zelena tranzicija koja na optimalan način pridonosi ostvarenju naizgled suprotstavljenih ciljeva rasta industrija i gradova uz sve veće zahtjeve zaštite i odgovornosti prema okolišu bila je u fokusu ovogodišnjeg nastupa kompanije. Tako su posjetitelji kompanijskog izložbenog prostora na sajmu mogli dobiti detaljne informacije o našim proizvodima i rješenjima iz ovog segmenta, uključujući i informacije o odabranim uspješno provedenim projektima. Prezentirana rješenja uključivala su i cjelovito ICT rješenje koje podrazumijeva uvođenje centralne nadogradive IT platforme za potrebe nadzora kvalitete okoliša u zaštićenim prirodnim područjima i praćenje potencijalnih negativnih utjecaja hidroelektrana na okoliš dizajnirano za JP Elektroprivredu Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar koje se koristi na području Parka prirode Hutovo Blato. Predstavljene su i najmodernije Ericssonove radijske jedinice AIR 3268 i Radio Dot 2243 koje u sinergiji s kompanijskim rješenjima u ovom području nude izvrstan temelj za zelenu tranziciju.

Kompanija je organizirala i tematski panel „Zelena tranzicija gradova i industrija“, održan u sklopu sajma na kojem su sudjelovali istaknuti predstavnici poslovne i lokalne zajednice s relevantnim iskustvom u spomenutom području. Panelisti Mario Kordić, gradonačelnik grada Mostara, Anita Dedić, s Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Marija Tolić, iz Violeta d.o.o., Tomislav Ruk, iz JP HT d.d. Mostar, Zoran Tabak, iz Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, Blaž Bušić, iz Emerus d.o.o. te Karlo Guštin, iz Ericssona Nikole Tesle su uz moderiranje Kristine Duno iz HGK diskutirali o praćenju industrijskih i urbanističkih utjecaja na okoliš, Smart Energy te ESG izvještavanju, između ostaloga. U svom izlaganju Karlo Guštin, rukovoditelj za Nova područja i strateške inicijative u Ericssonu Nikoli Tesli istaknuo je: „Naš ovogodišnji nastup na ovom sajmu iskorak je u smjeru izgradnje ekosustava utemeljenog na inovativnom korištenju mogućnosti suvremene tehnologije u kojem regulatori, gospodarski subjekti, akademska zajednica i građani bliskom suradnjom osiguravaju ne samo okolišnu održivost već i održivost ekonomije i cijelog društva.“

Značaj ovog sajma za regionalno gospodarstvo svojim prisustvom redovito potvrđuju i predstavnici država iz regije i svijeta. Ovogodišnji je sajam tako otvorila veleposlanica Države Izrael za BiH Galit Peleg, predstavnica ovogodišnje zemlje partnera, a na svečanom otvorenju okupljenima su se obratili i direktorica Sajma Dafina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić te predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto. Delegacija Vlade RH u kojoj su se nalazili predsjednik Vlade RH, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i  ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, posjetila je naše izložbeno mjesto gdje su im predstavljena rješenja od strane članova našeg tima, u kojem su bili Matej Perković, Karlo Guštin, Zoran Civadelić, Goran Kopčak, Damir Burić i Adnan Halimić.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice