Novosti


Sudjelovali smo na MUZZA Tjednu znanosti

  Kategorije: Događanja

Na zagrebačkom Velesajmu održan je drugi po redu MUZZA Tjedan znanosti pod nazivom Smart Future na čijem je otvorenju Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, pozdravila uvažene uzvanike u ime gospodarstvenika.

Na zagrebačkom Velesajmu održan je drugi po redu MUZZA Tjedan znanosti pod nazivom Smart Future na čijem je otvorenju Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, pozdravila uvažene uzvanike u ime gospodarstvenika. Tijekom tri dana trajanja čak 40 partnera predstavilo je najnovija dostignuća iz znanosti, STEM područja, humanističkih, prirodnih i društvenih tema te je održano 60 radionica i 9 panela na temu Smart Future. Među predstavnicima našla se i naša kompanija čiji su stručnjaci na izložbenom prostoru pokazali mogućnosti IoT svijeta kroz 5G tehnologiju.

MUZZA Tjedan znanosti okuplja akademsku i tehnološku zajednicu i kroz interaktivno učenje i umrežavanje ostvaruje susrete sa znanstvenicima. Projekt Tjedan znanosti pokrenula je udruga MUZZA koja okuplja entuzijaste iz znanstvene zajednice s ciljem popularizacije znanosti kod djece i mladih.

Na otvorenju ovogodišnjeg izdanja MUZZA Tjedna znanosti okupili su se brojni uzvanici. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, obratila se skupu u ime gospodarstvenika-partnera projekta MUZZA i istaknula važnost promoviranja pravih vrijednosti i znanosti te važnost znanja koje će osigurati kvalitetniji razvoj cijelog društva. 

– Kompanija Ericsson Nikola Tesla, kao najveći izvoznik znanja, sudjeluje na ovom festivalu znanosti jer smo u kompaniji uvjereni da STEM područja, koja ovdje promičemo,  otvaraju kvalitetne prilike i za buduće naraštaje stručnjaka. Odgovornost je svih nas, i gospodarstvenika i akademske zajednice, da promoviramo upravo znanost i znanje, da stvaramo industriju budućnosti u kojoj će mladi odabrati ostanak u ovoj zemlji i graditi održivu budućnost svih nas. Prilika je ovo i da naučimo nešto novo, no prvenstveno da motiviramo djecu i mlade da izaberu put znanja kao najveću vrijednost koju jedna mlada osoba može imati. Ukazati im na važnost cjeloživotnog učenja, poticati ih na stvaranje novih vrijednosti u kompanijama u kojima će raditi i društvu u kojem će živjeti, koje je pametno, digitalno, bazirano na zelenoj tranziciji i tehnologijama – zaključila je.
Okupljenima se obratio i rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić, koji je rekao kako su znanstvenici izviđači budućnosti i da je teško zamisliti neki iskorak u Hrvatskoj koji nije bio vezan uz Sveučilište u Zagrebu. 

– Kad govorimo o akademskoj zajednici, naša je obaveza raditi društveno korisne aktivnosti, drago mi je i da je došao velik broj dekana jer pokazuju naše vrijednosti – mi smo mjesto gdje će mlade generacije studirati i dobiti nova znanja. Danas je jedino bogatstvo znanje, njime stječete sve ono što vam je kasnije potrebno u životu, a naša zadaća kao obrazovnih institucija nije samo pružiti znanje, već i stvoriti dobre i hrabre ljude, poručio je. 

Na izložbenom prostoru Ericssona Nikole Tesle znatiželjni posjetitelji imali su priliku vidjeti Lego Smart City maketu  pomoću koje su naši stručnjaci pokazali mogućnosti IoT svijeta kroz 5G tehnologiju koje se neprestano nadograđuju novim funkcionalnostima. Također pokazali su dron i robot koji koriste tehnologiju kontrole pokretima i praćenja lica koji su izazvali brojna pitanja malenih posjetitelja.


 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice