Novosti


WaterQ osvojio Green Prix priznanje

  Kategorije: Događanja

Gordan Svilar

Nacionalne nagrade za okoliš Green Prix dodijeljene su krajem svibnja u sklopu trećeg izdanja Greencajta, najvećeg zelenog festivala u regiji. Od svih prijavljenih inovacija s najviše bodova ocijenjen je projekt WaterQ koji se realizira u suradnji Ericssona Nikole Tesle kao nositelja projekta, zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i tvrtkama Telemetris d.o.o. i Gauss d.o.o. kao partnerima.
Festival je u Zagrebu ugostio je više od 80 domaćih i stranih govornika iz čak 10 zemalja na temu održivih rješenja i konkretnih primjera kako stvoriti okruženje za održivu budućnost.
Priznanje za projekt WaterQ dodijeljeno u kategoriji Zelene inovacije preuzeo je Karlo Guštin, menadžer za nova područja i strateške inicijative u Ericssonu Nikoli Tesli. Projekt WaterQ u završnoj je fazi razvoja u kojoj se prototip WaterQ rješenja testira u relevantnom i operativnom okruženju lokalnih i javnih vodovoda, a cilj projekta je unaprijediti proces kontrole kvalitete vode za ljudsku potrošnju, optimizirati procjenu rizika i podržati proces informiranog donošenja odluka u sustavima javnog zdravstva i vodoopskrbe.
Ostale kategorije bile su Zeleni startup, Na mladima svijet ostaje, Misli globalno, djeluj lokalno, Zelena kampanja, Utjecaj na zajednicu i Green Lider godine.
Više o WaterQ projektu
Više o GreenPrix nagradama


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice