Novosti


Ericsson Nikola Tesla sudjeluje u EDIH Adria projektu

  Kategorije: Projekti

EDIH (European Digital Innovation Hub) Adria je trogodišnji projekt koji je započeo ove godine. Ciljevi projekta su digitalna transformacija Hrvatske u područjima zdravlja i kvalitete života, prometa i mobilnosti te energije i održivog razvoja.

EDIH Adria je konzorcij stručnjaka za umjetnu inteligenciju, računalstvo visokih performansi, razvoj i primjenu digitalnih tehnologija i dio je Mreže europskih digitalnih centara za inovacije koju čini više od 150 centara širom Europe. Predviđene aktivnosti na projektu obuhvatit će privatni i javni sektor na području Jadranske Hrvatske, uz umrežavanje i sinergijsku suradnju na području cijele Hrvatske te s ostalim digitalnim centrima za inovacije u Europskoj uniji.

Ericsson Nikola Tesla sudjeluje u realizaciji usluga procjene digitalne zrelosti (Digital Maturity Assessment). U sklopu projekta do ovog trenutka realizirano je više od 30 procjena digitalne zrelosti privatnih i javnih poduzeća. Kompanija će održati i niz tečajeva iz domene prometa, zdravstva, digitalizacije poduzeća, geoprostornih podataka te interneta stvari (IoT-a). Realizacija prvih tečajeva očekuje se tijekom četvrtog tromjesečja 2023. godine. Ericsson Nikola Tesla aktivno će raditi s korisnicima EDIH Adria projekta na pripremi realizacija digitalne transformacije poduzeća ili uvođenja novih digitalnih inovacija na tržište, te će dati i tehničku podršku u sklopu usluge testiranja prije ulaganja. Djelovanjem u sklopu ovog strateškog projekta poboljšat će se razina digitalnih sposobnosti u RH, a time i ostvariti značajan novi potencijal za razvoj društva.

Projekt je u cjelokupnom iznosu financiran od strane EU i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH.

Više informacija o EDIH Adria projektu…

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice