Novosti


Uspješan nastup na najvećoj ICT konferenciji na Kosovu

  Kategorije: Događanja

Ericsson Nikola Tesla kontinuirano osnažuje poziciju na tržištu Kosova na kojem ostvaruje odličnu suradnju s vodećim kosovskim operatorima. Uz značajno povećanje našeg kosovskog tima tijekom ove godine, najnovije aktivnosti vezane su uz predstavljanje kompanije na KosICT međunarodnom tehnološkom festivalu i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Univerziteta u Prištini.


Kompanija je na Kosovu prisutna već dugi niz godina, a 2013. godine otvoren je i ured u Prištini. Naši zaposlenici u uredu u Prištini dio su našeg velikog tima globalno cijenjenih eksperata. Ove godine, u razvojno-istraživačkom dijelu tim je pojačan s 9 zaposlenika koji odlično surađuju s kolegama u Hrvatskoj, a nedavno su bili i na on-boardingu u Splitu što je pridonijelo suradnji i boljem upoznavanju s načinom rada u kompaniji.
Na nedavno održanom KosICT događanju u Prištini namijenjenom digitalnoj transformaciji poslovanja promicanjem digitalne ekonomije i dijeljenjem znanja okupili su se regionalni i međunarodni stručnjaci iz ovog područja. Ovo događanje dokazalo se kao odlično mjesto za generiranje poslovnih potencijala, snaženje ugleda kompanije i jačanje poslovnih odnosa s relevantnim dionicima. Naš tim je kompaniju predstavio na izložbenom mjestu kompanije, a kolega Ante Šimović je u sklopu konferencije održao predavanje na temu „IPsec u radijskoj pristupnoj mreži".
Aktivno je bilo i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Univerziteta u Prištini. Naši stručnjaci Mislav Jurčević, Ante Šimović i Rinor Berisha studentima su predstavili kompaniju s posebnim naglaskom na ured na Kosovu te održali predavanje vezano uz evoluciju mobilnih tehnologiju kao i ulogu stručnjaka našeg R&D centra u razvoju najsuvremenijih komunikacijskih tehnologija, posebice vezano uz radijsku pristupnu mrežu. Studenti su pokazali veliki interes za zapošljavanjem te su u kvalitetnoj diskusiji s profesorima i našim predstavnicima doznali sve što ih zanima vezano uz tehnologije i moguće zapošljavanje.
Ove aktivnosti su novi koraci k daljnjem jačanju kosovskog tima, još većoj prisutnosti na kosovskom tržištu i snažnijoj povezanosti s akademskom zajednicom u ovoj regiji.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice